MUNICIPALS

Manuel Valls insta Pedro Sánchez a recolzar la seva candidatura

"Vinc de família socialista i tinc clar com recuperar Barcelona", assegura l'aspirant a l'alcaldia de la Ciutat Comtal

zentauroepp45193676 manuel valls180925192822

zentauroepp45193676 manuel valls180925192822 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat a l’alcaldia de Barcelona i ex primer ministre francès Manuel Valls ha enviat aquest divendres un missatge al president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, perquè els socialistes recolzin la seva candidatura al capdavant d’una plataforma ciutadana de cara a les municipals de l’any que ve.

"Si Sánchez no vol que segueixi Ada Colau i no vol que els independentistes guanyin a Barcelona, aquí hi ha un candidat que ve de la família socialista, que és d’esquerres i té clar com recuperar Barcelona", ha remarcat en una entrevista a Onda Cero.

D’aquesta manera, Valls ha reivindicat que la seva candidatura està oberta "sense sectarismes" a tots, d’esquerres i de dretes, els que vulguin sumar per a un projecte que "recuperi" el lideratge de Barcelona en vista de la, segons el seu parer, gestió "desastrosa" de Colau.

"Tots els que estiguin d’acord amb el meu lideratge, el meu projecte i la meva idea de com s’ha de governar la ciutat són benvinguts, sense sectarismes. Orgullós que Ciutadans em doni suport i espero que d’altres s’hi sumin, l’equidistància no és possible", ha recalcat Valls.

Coneix "bé" Sánchez

Al ser preguntat per la seva relació amb Sánchez ha dit que el coneix bé i que li ha demanat que "es fixi molt bé" en el que succeeix a Catalunya. "Entenc l’actitud del diàleg, però estem en un carreró sense sortida. Li demano que es fixi en Barcelona, l’independentisme ha fracassat, però la fractura continua", ha remarcat.

Sobre la confecció del seu equip i la seva relació amb Ciutadans, Valls ha defensat la seva autonomia per preparar la seva plataforma de cara a les municipals del maig. Tot i que ha agraït el "gest generós" d’Albert Rivera  recolzant la seva candidatura i que ha confirmat que hi haurà gent de Ciutadans al seu equip, ha reivindicat que trucarà "als millors" del món cultural, social i econòmic per conformar la plataforma.

Aplicar el 155

En el pla nacional, Valls ha considerat que si com a conseqüència del procés independentista "hi ha una paràlisi i no funciona la institució" de la Generalitat, el Govern hauria de buscar una solució, "com aplicar el 155".

Notícies relacionades

L’ex primer ministre francès, ha acusat el president Quim Torra i el Govern d’irresponsables i ha considerat que el que va passar ahir al Parlament "és un bloqueig i una paràlisi institucional".

"No es pot atacar així l’Estat de dret ni la separació de poders. Això no pot ser acceptat, ni aquí ni a cap altre país", ha assenyalat Valls, que ha assegurat: "Lamento el que està passant, perquè pot tenir conseqüències greus per a Espanya i per a Europa".