AQUEST DISSABTE

La Barceloneta tornarà a prendre el carrer davant del "menysteniment" de Colau

Els veïns es queixen de no rebre resposta després de les protestes de l'estiu

Activen un pla amb voluntaris per acompanyar la gent gran a cobrar les pensions

zentauroepp44821537 barceloneta181005165056

zentauroepp44821537 barceloneta181005165056 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

L’anomenat “Tsunami veïnal. Barcelona no funciona” del 15 de setembre passat sembla haver tingut nul efecte en l’ajuntament, malgrat que el subscrivien una vintena de col·lectius i entitats emprenyats amb la gestió municipal als seus barris. Aquest "menysteniment" municipal ha fet que els veïns de la Barceloneta en Lluita convoquessin avui dissabte una assemblea davant el seu mercat municipal, que seguirà una marxa de protesta pel barri. Les seves queixes són les mateixes que van fer sortir al carrer els residents aquest estiu: inseguretat, incivisme impune, brutícia, ocupació il·legal de l’espai públic...

Els veïns mobilitzats van presentar dijous a l’ajuntament una carta dirigida a Ada Colau en què li retreuen que després de la mobilització del setembre i malgrat totes les reclamacions i peticions acumulades durant mesos no hagi atès les seves queixes. En aquest document insten l’alcaldessa a una reunió conjunta amb els regidors dels districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí per al 10 o 11 d’octubre. Després d’aquesta trobada amb els objectius comuns, voldrien fer reunions de treball més específiques per a cada zona afectada.

Els col·lectius signants (la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, les associacions de veïns del Raval, la Barceloneta, la Vila Olímpica, Besòs, Maresme, Zona Fòrum, la plataforma Fem Gòtic i el col·lectiu de veïns de Nou Barris, entre d’altres) tornen a clamar contra la "deixadesa de l’estat de l’espai públic, l’ocupació creixent de l’espai que hauria de ser per als veïns, la permissivitat i impunitat reiterada per part del govern municipal davant de l’incivisme, la brutícia, els actes i agressions punibles de gran violència que posen en risc la convivència i el benestar dels veïns". Igual que el dia 15, tornen a reclamar un pla estratègic per afrontar aquests mals.

En el cas concret del barri mariner, on van explotar les primeres manifestacions aquest estiu a causa dels problemes d’inseguretat que han arrasat la zona, el moviment Barcelona en Lluita ha convocat els residents aquesta tarda (17.30 hores) per recollir propostes i posteriorment manifestar-se pels carrers de la Barceloneta. 

Notícies relacionades

ACCIONS EN MARXA / Davant la "greu situació" de robatoris  a la zona i la falta d’agents policials, relata un portaveu del col·lectiu, han optat per començar a desenvolupar accions preventives des "del civisme". Per a això, estan reclutant voluntaris que, entre altres missions, acompanyaran la població del barri de més edat quan hagi d’anar a cobrar la pensió, perquè no se senti tan indefensa. "Davant de la violència, protecció", emfatitzen.

Els mobilitzats insisteixen que les protestes "no tenen color polític ni són campanyes contra Colau", sinó contra la "deficient gestió municipal" davant la degradació dels barris. Assenyalen que si el consistori no assumeix les seves responsabilitats, iniciaran trobades amb els grups de l’oposició.