DENÚNCIA

Els clubs esportius retreuen a Colau el poc suport

Una enquesta de l'UFEC revela el descontentament amb la gestió del consistori en aquest àmbit

rjulve45175161 l alcaldessa de barcelona  ada colau  at n la premsa al sal 180927113749

rjulve45175161 l alcaldessa de barcelona ada colau at n la premsa al sal 180927113749 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Els clubs de Barcelona atorguen un suspens a la gestió esportiva del governd’Ada Colau. Així ho ha fet saber la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) a partir dels resultats d’una enquesta que ha fet entre les entitats preguntant, entre altres aspectes, pels ajuts i subvencions disponibles a la ciutat, l’estat de les instal·lacions, el model esportiu del consistori i els projectes de projecció internacional.

Dels més de 300 clubs consultats, un 89,5% desconeix les noves línies de subvenció anunciades per l’ajuntament. El 44,1% ha demanat algun tipus d’ajuda en els últims 24 mesos i el 51,4% qualifica de “regular” la dotació aconseguida, mentre que un 40,1% la considera “baixa o molt baixa”. En resum: una de cada tres entitats es mostra crítica perquè el procés d’obtenció de l’ajuda ha sigut entre lent i molt lent.

Assegurança subvencionada

El 76,1% dels clubs rebutgen la retirada d’una línia de subvenció de 500.000 euros per a assegurances de menors federats a la ciutat, que l’UFEC va denunciar temps enrere. Quant a la denúncia que el recolzament municipal al sector no és el que aquest espera, el 66,6% de les entitats afirmen que no han tingut contacte amb els representants polítics de l’Institut Barcelona Esports. El 88,8% no coneixen el pla estratègic de l’esport del consistori. El 61,4% afirmen que és difícil contactar amb els tècnics d’esports del districte corresponent, amb els quals un 49,6% mai ha tingut relació.

Quant a la promoció municipal de l’esport, els clubs puntuen amb un 4,1 els esforços realitzats sobre això

El 77% de les entitats esportives de BCN són favorables als Jocs Olímpics d’hivern

Notícies relacionades

per l’equip de Colau. La nota cau fins a un 3,8 quan es pregunta per la promoció d’esdeveniments d’àmbit internacional. Dues de cada tres entitats afirma que no ha rebut recolzament institucional de l’ajuntament en els últims tres anys.

Jocs d’hivern

Només el 19,8% dels clubs rep ajuts per pagar el lloguer d’instal·lacions i el 71% reclama que el Palau d’Esports es destini a la celebració d’esdeveniments esportius. Les entitats que han participat en l’enquesta creuen que Barcelona hauria d’organitzar grans esdeveniments esportius i constaten que ara no hi ha cap cita internacional que se celebri a la ciutat al marge del mundial de pilota, el 2018, i els World Roller Games Barcelona, l’any que ve. El 77% és partidari de la celebració dels Jocs Olímpics d’hivern.

Temes:

Ada Colau