REMODELACIÓ

Les Corts estrena la reurbanització del carrer Conxita Supervia

L'actuació s'inscriu dins del pla de peatonalització que està duent a terme l'ajuntament

fcasals45163607 sociedad el districte de les corts inaugura la peatonalitzac180923174750

fcasals45163607 sociedad el districte de les corts inaugura la peatonalitzac180923174750

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El districte de les Corts de Barcelona va inaugurar aquest dissabte les obres de reurbanització del carrer Conxita Supervia –de 120 metres de longitud– que, mitjançant una sèrie de dunes amb una lleugera topografia, han fet desaparèixer els cotxes i els vehicles aparcats, i han donat prioritat al vianant.

El nou traçat del carrer, dedicat a la mezzosoprano barcelonina morta el 1936, compta amb una nova àrea verda i un espai de reunió davant de la façana del centre cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ –que perd definitivament el mur que l’aïllava d’aquest nou espai. Amb aquesta intervenció, el centre cívic es fa més transparent i s’obre al carrer possibilitant una externalització dels usos i una ampliació de la programació del centre a l’aire lliure, permetent guanyar un nou espai per a la ciutadania i els usos col·lectius.

L’actuació ha suposat la renovació d’un espai de 3.054 metres quadrats –comptant el carrer i els nous espais– i ha costat 1.030.226,59 euros, segons va informar l’ajuntament en un comunicat. Les obres de reurbanització, que es van iniciar el desembre de 2017, es van inscriure dins del marc del Pla de Superilles de la ciutat de Barcelona.

Notícies relacionades

Així, el carrer s’ha convertit en una plataforma única amb zones d’estada, grans parterres amb vegetació i nou arbratge. També s’ha col·locat mobiliari urbà i enllumenat amb tecnologia led.

L’ajuntament va insistir, en el mateix comunicat, que l’actuació urbanística és un exemple de l’aposta que fa per un model de ciutat més sostenible que permeti afrontar el repte de millorar la qualitat de vida de les persones. Aquesta sostenibilitat passa perquè la ciutat sigui més habitable i més saludable i per possibilitar que el veïnat es faci seu l’espai públic. També per combatre els nivells de contaminació de l’aire i el soroll produït pel trànsit, va recalcar.