Les festes de la Mercè

James Brown balla amb crosses

El parc de Trinitat Vella acull una 'block party' que homenatja al cantant

Brodas Bros, Nación Funk-All Star, ILL-Abilities i Impact Brothers hi participen

zentauroepp45145697 merce trinitat180922165230

zentauroepp45145697 merce trinitat180922165230 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

James Joseph Brown (1933-2006) va ressuscitar aquest dissabte, en plena celebració de les festes de la Mercè, es va transmutar en diverses persones, en cossos diferents, alguns de malmesos, i es va presentar al parc de la Trinitat Vella, un d’aquests espais fantàstics, però amagats, que no molta ciutadania barcelonina coneix ni, menys encara, freqüenta. Sis hectàrees de parc amagats sota el nus viari pel qual passen els cotxes a centenars de milers, que s’han convertit en un dels focus rellevants de les actuacions de les festes de la Mercè.

Trinitat Vella balla en aquestes festes i ha començat a fer-ho aquest dissabte a partir de migdia a la zona de grades del parc on durant gairebé dues hores un públic entregat ha assistit a Block Party: James Brown Tribute, un homenatge al cantant de soul, funk i rock de Carolina del Sud. L’espectacle el protagonitzen ballarins Brodas Bros i la banda Nación Funk-All Star, que a més d’aquest dissabte actuaran també al parc diumenge i dilluns, en sessió doble: a les 12.30 i a les 18.00. Si li agrada ballar o veure com ballen els que en saben, no se'l perdi.

Convidats sense excuses ni límits

L’actuació, que s’ha pogut veure a diverses localitats en els últims temps, té com a punt de partida la recreació de les block parties que se celebraven en ciutats dels EUA a partir dels anys 70 i que presentaven certes característiques: festes multitudinàries, al carrer, en què participen els veïns de la zona i que sovint comporten que es talli l’accés a l’illa -city block- on té lloc l’espectacle.

Els que aquest dissabte han acudit a veure els ballarins i a escoltar els cantants han comptat amb dos convidats especials per part dels responsables de la block party: els germans d’Impact Brothers, ballarins andalusos, i el grup ILL-Abilities, en el qual ballarins amb discapacitats demostren que no els costa res deixar les crosses per ballar i tornar a agafar-les per ballar també amb crosses. Van ser els més aplaudits.

Convidats sense complexos

Una part rellevant de l’homenatge a James Brown, que ja havien fet els seus organitzadors en actuacions en altres fòrums, és la participació del públic. Té un toc especial. Surti voluntari a ballar davant d’aquests genis. La veritat és que no només van aparèixer els voluntaris, sinó que un d’ells, el que millor ho va fer, gairebé és contractat.

Notícies relacionades

En general, els voluntaris van ser nens i el públic va decidir, fent ús de la intensitat dels seus aplaudiments, qui ho havia fet millor i qui es quedava els regals previstos per als aficionats més brillants. A les grades i en la gespa circumdant, el públic s’anava encomanant del moviment.

Barbacoes

Si l’espectacle per si mateix és recomanable, no ho és menys l’espai. Entre altres coses, perquè, almenys aquest dissabte, malgrat que l’assistència era considerable, no es van registrar aglomeracions. Mentre la block party es consumia, les barbacoes i les taules que estan permanentment instal·lades a la zona, no molt lluny de l’actuació, estaven ocupades per famílies que dinaven.  Queden avisats: James Brown tornarà a reviure aquest diumenge, al matí i a la tarda, a Trinitat Vella.