ABANS DE LA MERCÈ

C'S i PP reclamen que la Guàrdia Urbana desallotgi els independentistes de Sant Jaume

Gerardo Pisarello confia que s'arribi a una "solució raonable" amb els acampats abans de l'inici de la festa major

ealos45092038 barcelona 18 09 2018  acampada independentista en la pla a s180918190133

ealos45092038 barcelona 18 09 2018 acampada independentista en la pla a s180918190133 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els portaveus dels grups municipals de Ciutadans i PP, Carina Mejías i Alberto Fernández Díaz, han reclamat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que la Guàrdia Urbana desallotgi l’acampada independentista de la plaça de Sant Jaume abans de l’inici de les festes de la Mercè: divendres vinent s’ha de celebrar el pregó de les festes i el 'seguici tradicional’.  

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha aclarit que "s’està parlant" amb els manifestants i s’ha mostrat segur que s’arribarà a una "solució raonable" amb els acampats que faci compatible la llibertat de manifestació amb "la possibilitat de disfrutar de les festes". Els convocants, que es van instal·lar a la plaça amb tendes de campanya l’11 de setembre amb la intenció de no aixecar el campament fins que sigui efectiva la república catalana, tenen les seves tendes de campanya davant l’escenari de la Mercè que ja s’està instal·lant. "Estic segur que no hi ha ningú a la ciutat que no vulgui que la festa transcorri de la millor manera possible", ha dit el regidor.

Notícies relacionades

Tant Ada Colau, després del minut de silenci per l’assassinat d’una dona al districte de Sants-Montjuïc pel seu marit com, aquesta tarda, el tinent d’alcalde Jaume Asens, han intercanviat paraules amb membres de la protesta.

Per la seva banda, la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, ha descartat que els Mossos d’Esquadra desallotgin els acampats a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. "És un tema d’ocupació de via pública. No ens correspon entrar i ha de ser la Guàrdia Urbana" la que actuï, ha dit la consellera en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. "La gent ha de poder manifestar-se, no serem nosaltres els que hi posem impediments", ha afegit.