A finals de setembre

Barcelona posa en marxa l'Escola de Defensors de Drets Humans

La formació es farà al recinte de La Model

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa a finals de setembrel’Escola de Defensors de Drets Humans, l’objectiu dels quals és fer efectiva la xarxa de persones i entitats defensores dels drets fonamentals a la ciutat i consolidar-la com un espai de "reflexió i vigilància".

L’activitat d’aquesta escola, que és una de les línies d’actuació previstes en el pla Barcelona, Ciutat de Drets, començarà amb una formació per reforçar aquesta xarxa de persones i entitats defensores dels Drets Humans que se celebrarà a l’antiga presó de la Model el 28 i 29 de setembre.

Segons ha informat aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, la formació va dirigida a persones i entitats que en la seva activitat diària treballen en la defensa dels Drets Humans, ja siguin funcionaris de l’Administració local o treballadors d’entitats, col·lectius, o organitzacions.

Les persones defensores dels drets humans promouen i protegeixen els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la ciutadania i, segons el consistori, "són una figura rellevant a les ciutats perquè poden contribuir a la lluita contra la pobresa, les violències i la discriminació".

Formació de funcionaris

La formació que es farà al recinte de La Model anirà a càrrec d’Amnistia Internacional, Protection International (Bèlgica), Front Line Defenders (Irlanda) i Civil Rights Defenders (Suècia).

Notícies relacionades

El pla Barcelona, Ciutat de Drets, en marxa des del 2016, també preveu la formació del personal municipal en matèria de Drets Humans i fins ara ja ha format més de 1.100 treballadors municipals per dotar-los d’"eines per poder detectar casos de discriminació i vulneració d’aquests drets i prevenir actituds discriminatòries".

Fins ara, ha format personal de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, les Unitats de Gestió Administrativa de Serveis Socials i agents de la Guàrdia Urbana.