Venda il·legal

Mojitos amb bacteris fecals a les platges de Barcelona

La Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil intervenen productes per a l'elaboració d'aquest combinat amb el bacteri E.Coli

zentauroepp39363334 barcelona 19 07 2017 vendedores ambulantes top manta mantero171013190847

zentauroepp39363334 barcelona 19 07 2017 vendedores ambulantes top manta mantero171013190847 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les platges de Barcelona són un lloc de molt fàcil accés a beguda i menjar de venda il·legal. Que en moltes ocasions són un niu de bacteris. Sense anar més lluny, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intervingut en una operació conjunta productes per a l’elaboració de mojitos que es venen al litoral sense problemes i en què s’ha detectat la presènciad’Escherichia coli (E. Coli), un bacteri procedent de l’intestí d’humans o animals, o sigui, restes fecals. Aquests bacteris poden provocar infeccions alimentàries, sobretot en persones amb problemes de salut.

"El valor afegit de l’operació és que ara tenim la confirmació científica que aquests productes presenten un bacteri que pot ser perillós", ha recalcat el cap de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona a Ciutat Vella, l’intendent Benito Granados, després que els laboratoris de la Guàrdia Civil hagin confirmat la presència d’E. Coli als productes intervinguts. L’operació s’ha donat a conèixer aquest dissabte al matí.

Entre els diversos efectes intervinguts es troben vasos de plàstic, suc de fruites, fulles de menta, síndria tallada a trossos i diversos líquids i preparats per fer mojitos, així com una pols de color verd de la qual se’n desconeix la composició i que podria ser utilitzada per donar gust i color a la beguda.

Ocults en contenidors i clavegueres

Notícies relacionades

En aquestes inspeccions es va observar que el material i els ingredients per a l’elaboració dels mojitos es guardaven als espigons de les mateixes platges i en els contenidors d’escombraries i clavegueram públic pròxims sense que, òbviament, l’esmentat emmagatzematge complís cap tipus de condicions higièniques ni sanitàries i sí un alt risc de contaminació de la beguda que oferien al públic per a la seva venda i consum.

Com a conseqüència d’aquesta sèrie d’inspeccions, s’ha identificat 18 persones de nacionalitat pakistanesa, índia i una dona de nacionalitat romanesa, relacionats amb l’elaboració i venda dels mojitos i s’han confiscat material i ingredients per a la preparació, disposats en bosses de plàstic i pots oberts sense etiquetar.