ESPERADA AMPLIACIÓ DEL METRO

TMB regala 30.000 viatges en l'estrena de les dues noves parades de la línia 10 Sud

El president Torra i l'alcaldessa Colau inauguren aquest dissabte les dues estacions del passeig de la Zona Franca

zentauroepp44932282 metro l10180907162432

zentauroepp44932282 metro l10180907162432

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Transports de Barcelona (TMB) regalarà avui 15.000 bitllets d’anada i tornada a les dues noves estacions de metro del barri de la Zona Franca, Foc i Foneria, perquè els veïns puguin conèixer a fons la línia 10 Sud el dia de l’entrada en servei. L’obertura de portes per als usuaris d’aquesta reivindicadíssima arribada del metro als barris de La Marina del Port i La Marina del Prat Vermell es produirà a les tres de la tarda, unes cinc hores després que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, inaugurin el nou tram.

Notícies relacionades

Les dues noves parades de metro, totes dues de la línia 10 Sud, es troben en un tram que inclou unes altres tres estacions obertes el 2016: Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc. En totes es pot fer intercanvi amb la L-9, la que va des de Zona Universitària a l’Aeroport. I a més, a Torrassa és possible enllaçar amb la Línia 1 (vermella) i a Collblanc amb la Línia 5 (blau). Aquestes dues últimes són les que de veritat permeten connectar amb tota la resta de la ciutat, des dels barris més cèntrics als més perifèrics.

Les cinc estacions de la Línia 10 Sud són totalment accessibles per a cadires de rodes i a més les andanes tenen portes d’accés que s’obren només quan ho fan les dels trens, el que incrementa la seguretat i evita caigudes accidentals o intencionades a les vies. Una altra característica és que els combois circulen sense conductor. El trajecte entre Foc i Collblanc (els dos extrems de la Línia 10 Sud) fa 4,5 quilòmetres i els combois  els recorren en 9 minuts.

Temes:

Metro