Diverses obres complicaran el trànsit de Barcelona al setembre

Continuaran les afectacions a la Ronda de Dalt i al carrer de Mallorca

Començarà una nova fase de treballs als túnels de les Glòries

zentauroepp44611836 obras glories barcelona180902182410

zentauroepp44611836 obras glories barcelona180902182410 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tornada a la normalitat després de les vacances serà una mica indigesta per als conductors que recorrin alguna de les zones en obres de Barcelona, amb treballs encara en marxa i noves fases d’intervencions. L’ajuntament ha assegurat que provarà de minimitzar les afectacions i facilitar les desviacions corresponents.

Durant la primera setmana de setembre continuaran les restriccions de carrils en un tram de la Ronda de Dalt en sentit Llobregat. Des del 17 de juliol es troba operativa una nova fase de la cobertura d’aquest vial, entre el mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Els treballs consisteixen en l’execució dels murs de recolzament laterals de l’estructura que el cobrirà, la llosa de cobertura i els elements necessaris per habilitar el nou vial com a túnel.

Les obres d’execució del mur del costat muntanya duraran fins al 9 de setembre. Fins aleshores es mantindrà ocupat el carril dret del tronc central en sentit Llobregat en un tram d’uns 500 metres a l’altura de l’entrada 5 i estaran lliures dos carrils del tram central.

Les intervencions que s’estan executant donen continuïtat al que ja és van fer l’estiu passat. El projecte preveu la cobertura d’un primer tram de la Ronda, corresponent a 180 metres davant del mercat de la Vall d’Hebron. L’actuació, que inclou la urbanització dels laterals, permetrà millorar la permeabilitat urbana i la connectivitat transversal entre els barris i reduir la contaminació acústica.

Les complicacions a les Glòries

En els pròxims dies també es produirà un canvi de fase a les obres delstúnels de les Glòries amb afectacions puntuals en la mobilitat. El 6 i 7 de setembre tindran lloc treballs d’aglomerat i senyalització horitzontal del lateral i terciana del costat muntanya de la Gran Via, entre Bilbao i Llacuna, que farà necessari tallar aquest lateral al trànsit durant dos dies. Els vehicles es desviaran per Gran Via-Bilbao-Perú i Llacuna. El 8 també es faran treballs de reposició de rases de servei i d’altres en el tronc central de la Gran Via, a l’altura de l’entrada a Barcelona, entre els carrers d’Escultors Claperòs i Ciutat de Granada. Això comportarà que de les 8.00 hores a les 12.00-13.00 hores el tram tindrà només un sol carril d’entrada i després, dos.

Notícies relacionades

La nit del 8 al 9 de setembre hi haurà treballs de senyalització horitzontal del tronc central de la Gran Via d’entrada a la ciutat, entre Independència-Ciutat de Granada i San Juan de Malta-Bilbao, amb tall nocturn. Els vehicles que vinguin pel lateral muntanya es desviaran cap a Rambla Prim-Rambla Guipúscoa. Els que vinguin pel tronc central (C-31), cap a Bac de Roda-Rambla Guipúscoa. Finalment, la nit del 12 al 13 de setembre hi haurà treballs de redistribució de carrils del tronc central en el sentit de sortida de Barcelona, entre la rambla del Poblenou i Bilbao, que suposaran deixar un únic carril de circulació en horari nocturn.

Embussos a Mallorca

En paral·lel, continuen les afectacions en la mobilitat en l’àmbit del carrer de Mallorca per la construcció de les noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants-La Sagrera. L’impacte principal en la mobilitat continuen sent talls a Mallorca a l’altura de la Meridiana per a tots els vehicles excepte els veïns, als quals es garanteix el pas amb un carril restringit i exclusiu. També es restringeix totalment el pas de vehicles entre els carrers de Xifré i de Dos de Maig en l’entorn de la sortida de Mallorca-Independència, i entre els carrers de Sicília i Roger de Flor, al costat de la sortida de Mallorca-Nàpols. El trànsit local i el transport públic pot circular en el tram comprès entre aquests dos punts.