QUART CRIM MASCLISTA DEL 2018

Assassinada pel seu nòvio una dona de 35 anys de Barcelona

Didier va apunyalar repetidament Estela, va fugir i, poc després, va tornar per entregar-se als Mossos

La víctima, que no havia presentat cap denúncia per maltractaments, va anunciar a Facebook aquest diumenge que es casaria amb l'home que l'ha matat

zentauroepp44748652 nou barris valcivera180823172418

zentauroepp44748652 nou barris valcivera180823172418

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Estela Izaguirre, una dona de 35 anys, d’origen hondureny i veïna de Ciutat Meridiana (Barcelona), és laquarta víctima de la violència masclistaa Catalunya aquest2018. El seu nòvio, Didier Calderón, de 27 anys i hondureny com ella, la va apunyalar a la seva habitació durant la passada matinada. Va ser traslladada amb vida a l’hospital, però ha mort aquest migdia a l’Hospital Vall d’Hebron

Una companya de pis de l’Estela, que es trobava al domicili quan es va produir l’agressió, va trucar els Mossos d’Esquadra a les 04.00 hores. La primera patrulla que va respondre a l’avís va trobar la dona greument ferida. Però Didier s’havia escapat, deixant un vistós rastre de sang a terra, provocat per una ferida que, possiblement, es va fer a la mà mentre l’atacava. 

Abans que els Mossos tinguessin temps de començar a buscar-lo, en Didier va tornar. El rastre de sang que surt del portal d’Estela indica que Didier va marxar a una font propera, ubicada a uns 200 metres. Allà es va rentar i va decidir tornar quan va veure que la policia era a casa de la seva nòvia. Didier va ser arrestat per un delicte de lesions però ara, després de la mort d’Estela, passarà a disposició judicial per un delicte d’homicidi.

Nòvios des de feia un parell d’anys 

Estela i Didier ahir van estar fins tard a la terrassa del bar que queda just sota de la finestra del domicili d’ella, un entresol del número 22 del carrer Vallcivera, al districte de Nou Barris. Els veïns expliquen que ella va arribar a Barcelona procedent d’Hondures fa uns cinc anys, que treballava cuidant una dona gran i que va començar a sortir amb en Didier, que té una filla d’una relació anterior, en fa dos. Asseguren que quan estaven junts semblaven avenir-se, i als Mossosno els consta cap denúncia per maltractaments

Segons la mateixa Estela va anunciar en el seuFacebookfa només quatre dies, havien decidit casar-se. “(...) Per fi ho dic, que sí que t’accepto com a meu (...) per endavant que sí que vull ser la teva esposa per a tota la vida, el meu bonic Didier”, va escriure. 

La majoria dels blocs de vivendes del carrer de Vallcivera eren edificis de protecció oficial que es van construir durant la dècada dels anys 60, segons explica laCarmen, una gaditana que va arribar a Catalunya amb 15 anys, quan encara eren nous. Actualment, aquest racó de Barcelona concentra la renda per càpita més baixa de la ciutat i, durant la bombolla immobiliària i la crisi econòmica que la va seguir, va intercanviar bona part de la seva població inicial d’origen espanyol per migrants de la zona del Magrib i de l’Amèrica Llatina, com l’Estela.

Una espelma dipositada en record d’Estela / jordi cotrina 

4 dones a Catalunya, 27 a Espanya 

Estela és la quarta víctima de la violència masclista a Catalunya el 2018, la número 27 d’Espanya. Les tres víctimes anteriors van ser: 

1. 09/04/2018. Patricia, veïna de Blanes40 anys, d’origen bolivià. Va ser apunyalada pel seu marit, Rolando, 41 anys, també bolivià, que la va atacar a les cinc de la matinada en presència dels dos fills de la parella, un nen i una nena, de 10 i 17 anys. La més gran va ser qui va trucar al 112 per avisar que el seu pare havia apunyalat la seva mare i que s’havia clavat el mateix ganivet a l’abdomen.

2. 18/06/2018. Una dona de Guatemala i de 40 anys, veïna de Badalona, va ser escanyada pel seu marit, de 48 anys. El presumpte assassí es va entregar a la Guàrdia Urbana després de confessar que havia asfixiat la seva esposa durant una discussió familiar.

Notícies relacionades

3. 06/08/2018. A laMari Paz Martínez, de78 anysi nacionalitatespanyola, el seu marit, de 82 anys,li va clavar un ganivet al pit al seu domicilidel barri deSantsdeBarcelona. Els fets van succeir poc després de les 13.15 hores, quan la policia catalana va rebre l’avís del fill del matrimoni, que va cridar per dir que els seus pares estaven ferits dins de casa seva. 

Les dones maltractades poden trucar al 016 per demanar ajuda, un telèfon que no apareix a la factura telefònica. Des de l’any 2003, quan va començar el recompte de la violència masclista, han sigut assassinades 951 dones a Espanya.