BRUTAL PALLISSA

El turista agredit pels manters: «Em van voler assassinar»

José Bravo, de 45 anys, assegura que va témer per la seva vida i vol abandonar la ciutat com més aviat millor

Aquest nord-americà d'origen cubà ha presentat una denúncia aquest divendres a la tarda davant dels Mossos

agresion manteros turista / periodico

3
Es llegeix en minuts
Luis Benavides / Beatriz Pérez

El turista nord-americà ferit a Barcelona després d’una baralla amb un grup de mantersturista nord-americà cap a les 21.30 hores de dimecres a la plaça de Catalunya va témer per la seva vida. “Em van voler assassinar. Després d’allò del cinturó, se’n van anar a buscar una arma i va ser quan van començar a arrencar-me els cabells, la vena arterial [sic], per matar-me”, ha explicat aquest divendres a diferents mitjans de comunicació al costat del lloc dels fets, on no hi havia ni rastre de l’habitual venda ambulant en aquest cèntric lloc de la capital catalana. Dues furgonetes de la Guàrdia Urbana, aparcades al costat del centre comercial Triangle, on el ferit es va refugiar després de la brutal pallissa, vigilaven la zona.

José Bravo, de 45 anys i origen cubà, va venir des de Miami a Barcelona per passar uns dies de vacances amb la seva família. Assegura que dimecres passat un grup de venedors ambulant estaven “al voltant” d’una senyora “donant-li cops i puntades de peu”. Com que no hi havia ningú defensant-la, ell va decidir fer-ho. Va ser llavors quan va ser brutalment agredit per uns manters que, sempre segons la seva versió, volien “matar-lo”. Ell, a qui “van pegar amb tot: puntades de peu, cinturons i fins i tot una arma”, va córrer a refugiar-se al Cafè Zuric, davant l’estació de metro i ferrocarril, on va ser atès, ja que estava sagnant “per tot arreu”. “Vaig sentir que la meva vida corria perill”, ha insistit.

Després del que ha passat, Bravo ha manifestat que està desitjant tornar a Miami. “M’emporto molt mala imatge d’Espanya. Aquest país s’està convertint al tercer món, ho veig molt malament i és culpa dels polítics, que estan posant als turistes i al seu poble en perill”, ha arribat a afirmar en el programa ‘Ya es mediodia’ de Telecinco. Per la seva part, el seu germà, Miguel Bravo, ha explicat que va ser ell qui el va ajudar a sortir de l’agressió i ha relatat que la família està “completament traumatitzada” amb l’ocurregut.

Versió discrepant

Fonts del Sindicat Popular de Venedors Ambulants asseguren, en canvi, que el turista agredit va aparèixer begut i es va afegir a una baralla en la qual dos compradors estaven agredint amb ampolles un venedor. 

En declaracions a Europa Press, a última hora de la tarda i després d’haver passat tot el dia sense oferir un relat alternatiu al de Bravo, l’organització dels venedors ha afirmat que dues persones que no es van posar d’acord amb el preu d’un producte van agredir el venedor i en aquell moment va arribar el turista, begut, provant de pegar els venedors, que van respondre amb puntades de peu i cops de cinturó. Segons aquestes fonts, el venedor agredit va haver d’acudir a l’hospital (tot i que no consta cap tipus d’atenció hospitalària). I les imatges mostren una agressió col·lectiva al llarg de la plaça de Catalunya contra el nord-americà que va molt més enllà de l’autodefensa.

El turista va ingressar greu al’Hospital Clínic després dels cops rebuts i aquest divendres, ja recuperat, ha explicat que al seu país els manters existeixen, però són coneguts com a ‘africans’. Als EUA, assegura, tot el que venen és legal i tenen els permisos corresponents.  “No entenc com l’alcalde de la ciutat permet això”, ha afegit.

Notícies relacionades

José Bravo, que era la primera vegada que visitava Espanya, ha afirmat que seria capaç d’identificar els seus agressors després d’haver visionat les imatges i que denunciaria l’agressió amb ajuda del Consolat dels EUA a Barcelona, tal com ha fet aquest divendres a la tarda. S’ha queixat, a més, que cap membre de l’ajuntament s’hagi posat en contacte amb ell per conèixer el seu estat. En xarxes socials com Twitter, alguns usuaris han criticat que l’alcaldessa Ada Colau no hagi publicat cap missatge sobre això.

Investigació policial

D’altra banda, agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Eixample han obert una investigació per a “localitzar, identificar i detenir” els autors de l’agressió patida per José i la seva família. “L’home va patir ferides al cap i va ser traslladat a l’hospital. Dos membres de la família van patir diferents cops i contusions en el marc dels fets, motiu pel qualdenunciaran els fets”, detalla la policia de la Generalitat en una nota de premsa. 

Temes:

Top manta