Nombroses denúncies

Cau un grup de lladres que robava a turistes a Barcelona

Dues han sigut detingudes i sobre la tercera hi ha pesa una ordre de recerca i captura

16708927 59

16708927 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat un grup format per tres dones que es dedicaven a robar als turistes de les zones més cèntriques de Barcelona.

Segons han informat avui fonts dels dos cossos, dues de les dones van ser detingudes el 30 de juliol passat i la tercera ha sigut identificada i té una ordre de cerca i captura.

Les tres dones investigades, de nacionalitat búlgara i d’edats compreses entre els 29 i els 55 anys, han sigut identificades una dotzena de vegades en diferents comerços i carrers del districte de Ciutat Vella i han sigut denunciades en nou ocasions més per agents dels dos cossos policials.

Els investigadors han pogut certificar que les tres lladres tenen antecedents en diferents països europeus, com França, Àustria, Dinamarca o Alemanya, fet que "demostra el grau de mobilitat que tenen", han indicat les fonts informants.

"Això també comporta que canviïn de país en el moment en què detecten que la policia les investiga o les pressiona perquè deixin de delinquir", han afegit.

Treballaven coordinades

Fruit de la investigació policial, els agents han pogut determinar que el grup treballava de manera concertada i coordinada, i que cada una d’elles tenia unes funcions i uns rols concrets per cometre "amb èxit" els robatoris, tot i que també sabien intercanviar-se els papers.

Així, una s’encarregava de seleccionar la víctima del furt, una altra es col·locava davant de la víctima "obstaculitzant-la" i vigilava mentre una altra de les lladres duia a terme el robatori.

Notícies relacionades

Així mateix, els agents han explicat que les dones també establien mesures de contravigilància amb l’objectiu de no ser sorpreses per la policia.

El grup es camuflava fàcilment entre els turistes vestint-se com ells "per no aixecar sospites", i fins i tot portaven mapes per poder actuar sense que les víctimes desconfiessin.