CONFLICTE AMB EL TAXI

La Generalitat activarà al setembre un registre de serveis de les VTC

La Generalitat posarà en marxa aquesta mesura mitjançant una web per evitar l'intrusisme territorial

Cabify o Uber hauran d'acreditar la contractació prèvia de serveis i no podran captar viatgers pel carrer

zentauroepp44498879 barcelona 31 07 2018  barcelona ocupaci n dela gran v a de l180731110125

zentauroepp44498879 barcelona 31 07 2018 barcelona ocupaci n dela gran v a de l180731110125

1
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

La Generalitat posarà en marxa al setembre un registre de les empreses que gestionen les llicències VTC (vehicles de lloguer amb conductor) per evitarl’intrusisme territorial. Així ho ha anunciat aquest matí Isidre Gavin, secretari d’Infraestructures i Mobilitat després de la reunió mantinguda amb els sindicats de taxistes en la qual també hi ha estat present Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat.

Aquest registre serà electrònic i es vehicularà a través d’una web, mitjançant la qual les empreses VTC haurand’acreditar la contractació prèvia de serveis. Així hauran de facilitar les dades del contractant i del prestador del servei, el lloc i data de celebració del contracte i el full de ruta, amb l’hora, data i lloc d’inici i acabament del servei. D’aquesta manera, s’impedirà que aquest tipus de vehicles captin viatgers mentre circulin pel carrer o estacionen en ports, aeroports o estacions de tren.

"La solució és buscar la coexistència del taxi amb un determinat nombre de llicències VTC", ha dit Gavin, que ha qualificat d’"idònia" la proporció de l’1/30 (un vehicle VTC per cada 30 taxis). També ha dit que s’ha reprès la feina per posar en funcionament aquesta eina (consensuada amb el sector del taxi) durant el setembre, almenys en un primer període de prova, tot i que amb expectatives que funcioni de forma "plenament operativa".

Actualitzar la llei

La mesura anunciada aquest dimarts per la Generalitat també permetrà saber si operen a Catalunya empreses amb llicències atorgades a altres comunitats i evitar-ho. A més, ha afegit Gavin, al sector del taxi se li ha ofert "continuar parlant". "Estem disposats a actualitzar la llei del taxi o modernitzar-la", ha puntualitzat. I també ha declarat que es prendran mesures per impedir la transmissió de llicències VTC en els dos primers anys d’adquisició i així evitar l’especulació per part de grans grups inversors.

Notícies relacionades

Segons Alberto Álvarez, 'Tito', representant sindical d’Élite Taxi, la reunió ha anat "bé". "Amb la Generalitat sempre hi ha hagut una relació fluida. Tot i que totes les reunions semblen que van bé si estàs una setmana parat a la Gran Via", ha puntualitzat amb ironia. A més, ha insistit que els taxistes estan patint una "competència deslleial" i ha advocat, una vegada més, pel traspàs de competències. 

"El que volen els sindicats és no només un traspàs de competències a les comunitats, sinó també un traspàs explícit a ajuntaments perquè, si no, és passar-li la 'patata calenta' al Govern", ha conclòs.

Temes:

Taxis Vagues