ALTES TEMPERATURES

Barcelona activa l'alerta del seu pla d'actuació per onada de calor

L'ajuntament posa en marxa operatius per atendre els col·lectius més vulnerables

Un dispositiu de professionals treballarà al carrer en les hores de més calor

zentauroepp38901696 calor cambio climatico180424182419

zentauroepp38901696 calor cambio climatico180424182419 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dijous els protocols en fase d’alerta fixats en el Pla d’Actuació per Prevenir els Efectes de l’Onada de Calor sobre la salut de les persones, ha informat en un comunicat.

Mentre no baixin les temperatures sota el nivell d’alerta, activaran operatius específics per atendre especialment els col·lectius més vulnerables, amb tasques d’informació, seguiment i control sistemàtic des de serveis com la teleassistència, l’atenció domiciliària i els serveis socials.

En els casos en què es considera convenient, s’activen mesures per evitar que les persones amb més risc surtin al carrer quan fa més calor, mitjançant la donació puntual d’aliments a domicili, l’entrega de ventiladors o l’atenció personalitzada.

Notícies relacionades

També s’activen mesures de permanència o prolongació d’activitats en centres climatitzats, com casals d’avis i centres de dia per a persones grans i discapacitades, entre altres espais i mesures.

Un dispositiu de professionals coordinats pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb) treballarà al carrer durant les hores de més calor per repartir aigua a persones sense llar i informar-los de la possibilitat d’utilitzar espais climatitzats en les franges de més calor.