TENSIÓ AL CARRER

Taxistes en vaga ataquen un Cabify amb una família dins a Barcelona | Vídeo

L'atac s'ha produït a l'encreuament d'Aragó amb Girona

taxis-carlos-marquez-aguaepc / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Uns 2.000 taxistes s’han manifestat aquest matí durant la vaga a Barcelona com a protesta per la decisió del Ministeri de Foment de tombar la norma metropolitana que limitava les llicències de lloguer de vehicles amb conductor, conegudes com a VTC.

Al final de la marxa, diversos participants en la concentració han protagonitzat aldarulls atacant els vehicles d’Uber o Cabify que localitzaven.

► Segueix l’última hora de la vaga de taxistes a Barcelona en directe

vaga de taxistes a Barcelona

Un dels incidents més greus s’ha produït a la cantonada del carrer d’Aragó amb Girona, a prop del mercat de la Concepció de Barcelona. Allà, un grup de diversos participants en la marxa ha detectat un cotxe de Cabify que portava uns turistes francesos i que estava parat per l’intens trànsit.

Immediatament s’han llançat a buscar el cotxe i han començat a donar-li puntades de peu i a colpejar-lo amb objectes metàl·lics. El conductor els ha demanat que paressin i els ha fet saber que hi havia una família a dins amb una nena petita. Malgrat això, més taxistes, fins a una dotzena, s’han afegit a l’agressió.

Empentes al xofer

Notícies relacionades

El conductor ha sigut sacsejat pels manifestants. Mentrestant, el pare de la nena ha sigut ruixat a la cara amb un esprai quan ha sortit del cotxe. Quan l’atac ha parat la família ha aconseguit sortir del cotxe. Un testimoni ha explicat que la nena estava terroritzada per l’escena que acabava de viure.

D’altra banda, una furgoneta de lloguer aliena al servei de VTC, ha rebut atacs d’una minoria de taxistes. Així ho explica Xavi Miró, ajudant de producció de la productora Falca: "Estem rodant un anunci d’una entitat bancària a la Zona Franca. Tenim els clients allotjats en un hotel del carrer de Trafalgar de Barcelona. A les quatre de la tarda estàvem en marxa amb una furgoneta Quadis de lloguer per la ronda Sant Pere quan hem rebut una perdigonada en una finestra del vehicle, en el qual anaven el director de l’anunci, la productora i els clients, que han començat a cridar de l’ensurt. La perdigonada no ha arribat a trencar el vidre, però es veia l’impacte i he hagut de trencar la finestra per poder continuar".

Imatge del vidre, trencat pel conductor, després de rebre la perdigonada / el periódico

Temes:

Uber Taxis Cabify