180 metres lineals

Vall d'Hebron guanyarà un gran passeig amb la cobertura de la Ronda de Dalt

Les obres arrencaran a mitjans de novembre i acabaran a l'estiu del 2019

1
Es llegeix en minuts

La zona del mercat de la Vall d’Hebron-Teixonera guanyarà un passeig de 3.800 metres quadrats gràcies a la cobertura de la Ronda de Dalt. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la primera fase del projecte executiu d’urbanització d’aquest espai per un import de 4,9 milions d’euros. L’àmbit d’actuació afecta els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera i comprèn un tram de 180 metres de longitud a partir de l’avinguda de Jordà i en direcció Llobregat.

El projecte aposta per crear un nou passeig de 13,6 metres d’ample sobre la cobertura. L’àmbit incorporarà diversos elements de vegetació i tres pèrgoles, unes de les quals tindrà 2.000 metres quadrats i comptarà amb plaques fotovoltaiques. La previsió és iniciar les obres d’urbanització d’aquest tram a mitjans de novembre i acabar-les a finals del primer semestre del 2019.

Espai polivalent al costat del mercat

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha qualificat d’“emblemàtic” aquest projecte, que, al seu parer, suposarà saldar “un deute històric”. En aquest sentit ha explicat que l’espai d’urbanització pels vianants inclou un total de 7.519 metres quadrats, dels quals més de 3.800 s’hauran guanyat amb la cobertura.

Notícies relacionades

El projecte aposta per crear un nou passeig que inclourà una franja de vegetació en el costat muntanya i un espai de paviment al costat mar, per al pas de vianants i amb espais d’estada i de lleure. A la zona del mercat el passeig incrementarà la seva amplada donant lloc a un espai polivalent que permetrà acollir diferents activitats relacionades amb el mercat i altres usos.

En paral·lel a aquestes obres l’ajuntament està executant els treballs d’estructura per fer realitat la cobertura de la ronda de Dalt en aquest tram. Aquests treballs acabaran al gener del 2019.