CONFLICTE

El taxi de Barcelona amplia a 48 hores la vaga del 25 de juliol

Les associacions del sector reaccionen contra el recurs de Foment a la normativa de l'AMB que limita les llicències de companyies com ara Uber o Cabify

ealos37691857 barcelona 16 03 2017  huelga de taxis manifestaci n en pl st180721140744

ealos37691857 barcelona 16 03 2017 huelga de taxis manifestaci n en pl st180721140744 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector del taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona ha ampliat de 6 a 48 hores la vaga convocada per al pròxim 25 de juliol. Divendres a la nit, totes les organitzacions representatives del sector a l’Àrea Metropolitana de Barcelona van acordar per unanimitat aquesta mesura de protesta contra  els recursos de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i del Ministeri de Foment al decret de l’AMB que limitava les llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC), com Uber i Cabify,  a una per cada 30 llicències de taxi.

L’aturada s’iniciarà dimecres 25 de juliol a les 6 hores i per tant es prolongarà fins a la mateixa hora del 27 de juliol. Els convocants celebraran també una manifestació, dimecres 25 a les 11 hores des del passeig Lluís Companys fins a la seu de la Delegació del Govern. Amb presència de taxistes d’altres ciutats d’Espanya, la marxa se celebrarà amb el lema ‘Si cae Barcelona, caemos tod@s’. L’associació Antaxi ha convocat els seus associats de la resta d’Espanya a manifestar-se el dia 25 a Barcelona.

Convoquen la vaga, arran d’una situació que segons la seva opinió pot provocar “la mort del taxi com a servei públic i la ruïna de tots els que ens hi dediquem”, les associacions Élite Taxi BCN, Associació Taxistas Latinos Unidos, Associació de Taxistes Pakistanesos de Catalunya, Agrupació Taxi Companys, Associació Nova Generació de Taxistes i Sindicat del Taxi de Catalunya.

Reglament suspès cautelarment

A causa del recurs presentat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment i de forma provisional el reglament de l’AMB, com va sol·licitar la CNMC, i ha convocat a l’AMB i a aquesta comissió a una vista que tindrà lloc el 26 de juliol.  El Ministeri de Foment, d’una banda, ha recorregut el decret al·legant la defensa del “marc competencial vigent”, mentre que per l’altre ha promès diàleg convocant tots els implicats a una “reunió tecnicojurídica” i obrint la porta a debatre “una possible transferència d’aquesta competència a les Comunitats Autònomes”. Aquest gest ha resultat clarament insuficient per als professionals del sector.

Notícies relacionades

Segons el comunicat de les associacions del taxi, mentre “l’AMB, emparada per la llei, els diferents reglaments i en compliment de la seva responsabilitat de mantenir el taxi com un servei públic” va aprovar la limitació de llicències 1/30, el Ministeri de Foment i la CNMC “s’han proposat, de nou, ajudar aquestes multinacionals de la pirateria”.

“En un mes han entrat 800 VTC; ja en són 1.800 i poden arribar-ne a ser 4.000 en un breu espai de temps, la qual cosa deixaria la ràtio en 1 VTC / 3 taxis, és a dir, la mort del taxi com a servei públic i la ruïna de tots els que ens hi dediquem”, prossegueix el comunicat de les associacions de taxistes. 

Temes:

Taxis