cadenats i cadenes

Boicotejades centenars de bicis de lloguer turístic a Barcelona

Els autors de la immobilització defensen l'acció "per l'apropiació de l'espai públic per part d'empreses privades"

rjulve38606639 bicicletas de alquiler donkey republic en aparcamientos publ180720130949

rjulve38606639 bicicletas de alquiler donkey republic en aparcamientos publ180720130949 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup anònim de "veïns i veïnes de Barcelona" va immobilitzar ahir a la nit centenars de bicicletes de lloguer turístic aparcades a les vies de la capital catalana enganxant-les als suports amb cadenes i cadenats antirobatori.

Segons han informat en un comunicat remès a Efe, acompanyat de fotos i d’un vídeo, amb la seva acció han volgut denunciar "l’apropiació de l’espai públic per part d’empreses privades".

En les imatges remeses per aquests activistes es mostra la col·locació a la nit de les cadenes i cadenats per impedir-ne l’ús als turistes, a més d’un adhesiu triangular que imita un senyal de circulació i que indica: "Espai públic. Negoci privat. Ja n’hi ha prou d’especulació turística".

Adhesius triangulars

Notícies relacionades

Un portaveu de l’empresa Donkey Republic, dedicada al lloguer de bicicletes, ha confirmat a Efe que aquest matí s’han trobat un nombre indeterminat de vehicles immobilitzats amb els adhesius triangulars, i que ells mateixos han procedit a treure els cadenats que n’impedien l’ús.

Aquest portaveu ha assenyalat que des de fa uns dos anys pateixen gairebé diàriament actes de vandalisme a les bicicletes, la majoria de les vegades punxades de les rodes.

Temes:

Turisme