a l'eixample

Intervinguts 38 gossos malalts en una botiga d'animals de Barcelona

Els tècnics de l'Oficina de Protecció d'Animals i la Guàrdia Urbana han inspeccionat el local després de rebre diverses denúncies

zentauroepp25969435 barcelona  barcelones  16 05 2014   sociedad      el ajuntam180716182349

zentauroepp25969435 barcelona barcelones 16 05 2014 sociedad el ajuntam180716182349

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El Departament de Protecció d’Animals de Barcelona i la Guàrdia Urbana han intervingut 38 cadells de gos de diferents races després d’inspeccionar una botiga d’animals del districte del’Eixample  de Barcelona i detectar diversos casos de malaltia.

Després de rebre denúncies en relació amb les condicions de salut dels animals, els tècnics de l’Oficina de Protecció dels Animals i els agents de la secció canina del cos de seguretat van efectuar la inspecció i van trobar en els gossos símptomes de parvovirosi, una malaltia "potencialment mortal i contagiosa", habitual en cadells que no han sigut vacunats adequadament durant el seu desenvolupament, segons informa l’ajuntament de la capital catalana.

Després de fer la proves diagnòstiques i detectar alguns animals malalts, es va decidir intervenir tots els cadells que havien estat en contacte amb els portadors confirmats de la malaltia.

Els prop de 40 gossos es trobaven en una sala de quarantena que no comptava amb les condicions higièniques necessàries per evitar el contagi a la resta d’animals de l’establiment, així que s’ha prohibit la venda de tots ells fins que els propietaris acreditin que han complert els controls veterinaris necessaris.

Trobats 31 cadàvers 

D’altra banda, durant la inspecció es van trobar 31 cadàvers de cadells de gos que es trobaven en un congelador a l’espera de ser destruïts com a "residus especials" i les tècniques de l’Oficina van recollir set cossos per investigar la causa de la mort.

A part del control de l’estat de salut dels animals, els tècnics van comprovar que la botiga compta amb les condicions administratives necessàries per exercir la venda d’animals, tot i que alguns espais per a l’estada de gossos "no complien les condicions adequades per a aquesta funció".

Notícies relacionades

Així mateix, tots els animals estaven identificats amb el microxip necessari i, segons la documentació presentada davant de l’administració, procedien de centres de cria eslovacs.

La inspecció conjunta del Departament de Protecció Animal i la Guàrdia Urbana dels establiments que compten amb la denominació tècnica de nucli zoològic és una pràctica habitual i s’emmarca en la col·laboració dels dos organismes relacionada amb la venda d’animals.