vuitens del mundial

Barcelona no tindrà finalment pantalla gegant per veure el Rússia-Espanya

Els organitzadors rebutgen les condicions de l'ajuntament per celebrar l'esdeveniment

zentauroepp13579841 barcelona 11 07 2010  deportes sociedad celebracion de la fi180629193055

zentauroepp13579841 barcelona 11 07 2010 deportes sociedad celebracion de la fi180629193055

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Barcelona no tindrà finalment pantalla gegant per veure el Rússia-Espanya de diumenge vinent, que correspon als vuitens de final del Mundial 2018, ja que els seus organitzadors han rebutjat les condicions que ha imposatl’ajuntament  per a la celebració de l’esdeveniment. La plataforma ‘Barcelona amb la selecció’  havia sol·licitat poder seguir el partit de ‘la Roja’ al Camp de l’Àliga tal com va ocórrer en el primer partit dels espanyols en la competició,l’Espanya-Portugal

Els organitzadors havien de demanar de nou llicència per a l’esdeveniment, ja que el pacte a què havien arribat el consistori i la plataforma només preveia posar pantalles per als quarts de final, les semifinals i la final, a més del primer partit del grup. Finalment, l’ajuntament va concedir ahir la llicència per a la pantalla gegant després d’una primera picabaralla entre la plataforma i el consistori. Així, una portaveu de l’Ajuntament va explicar aquest dijous a Efe que el govern municipal està molest amb la plataforma perquè dimecres, una vegada van rebre la petició per instal·lar la pantalla gegant per al partit de diumenge contra Rússia, els van informar que els donarien una resposta aquest migdia i la plataforma no va esperar per comunicar el que considerava una denegació del permís.

“Condicions abusives”

D’aquesta manera, el consistori va comunicar a la plataforma aquest dijous la concessió i els requisits necessaris per a la celebració, unes “condicions abusives”, segons ‘Barcelona amb la selecció’. La plataforma assenyala en un comunicat com “imposicions que no podem acceptar” l’aforament, limitat a 2.300 persones, i que el consistori els hauria demanat que renunciés a posar una pantalla gegant per a una hipotètica final, entre d’altres. 

Notícies relacionades

En el partit inicial, l’aforament sol·licitat per la plataforma va ser d’entre 1.000 i 2.000 persones i se’ls va concedir permís per a 1.500, encara que l’èxit de la convocatòria va fer que moltes es quedessin fora del Camp de l’Àliga.

Per això, en aquesta ocasió, el consistori ha ampliat l’aforament a 2.300 persones i ha imposat els requisits habituals per a tots els esdeveniments amb una concentració elevada de persones: limitadors de so, instal·lació de lavabos, un pla d’evacuació d’emergència i presència d’ambulància, entre d’altres.