Detinguda una noia de 18 anys per la mort del nadó que va aparèixer en un edifici a Barcelona

L'arrestada va llençar la petita al pati de l'edifici al cap de pocs minuts de donar a llum

video 3363783 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous una noia de 18 anys com a presumpta autora de la mort d’un nadó el cadàver de la qual va aparèixer dimarts al celobert d’un edifici de Barcelona. La detinguda és una noia de nacionalitat espanyola i mare de la petita, que va perdre la vida poc després de néixer.

Segons les primeres investigacions, la detinguda va llançar el nadó pel celobert poc després de donar a llum. Va ser una veïna de l’immoble qui, al estendre la roba a primera hora de dimarts, va creure veure un nadó, encara que podia ser un nino, als baixos de l’edifici. La dona i una altra veïna van trucar al 112, però l’operador els va demanar que ho confirmessin per decidir quin tipus d’assistència urgent havia d’enviar.

Una pinça al cordó

"Com que soc l’única que té la clau de la porteria, que dona al pati, van venir a buscar-me. Vam obrir i vam accedir al pati. I allà el vam veure, recollidet, i amb una agulla d’estendre enganxada al cordó umbilical", ha explicat la dona que ha demanat no divulgar el seu nom. "Jo no podia mirar. No vam tocar res mentre esperàvem que arribés la policia", ha afegit.

Agents del  la Divisió d’Investigació Criminal  de la Regió Policial de Barcelona dels Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació. Els seus membres van interrogar un per un els veïns de la finca 231 i també els de la del costat, la 229, ja que a través del seu terrat també es pot accedir al buit del pati on ha aparegut el cadàver.

Els agents volien saber si a l’edifici vivia alguna dona embarassada. La portera de la finca 229 va explicar que hi havia una embarassada a la seva escala, però que va donar a llum fa un mes. La primera dona que va veure el cos de la nounada ha assegurat als investigadors que dilluns també va estendre roba i que el petit cos no era al terra del pati on ha aparegut avui, la qual cosa situa l’esdeveniment a tot estirar a unes hores abans de la troballa del cos.

Notícies relacionades

Una altra veïna ha indicat que a l’escala del 231, ubicada entre els carrers de Rosselló i Còrsega, al barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, a Gràcia, viuen molts veïns de lloguer i que l’arribada i sortida de nous veïns és habitual. "Antigament sí que ens coneixíem tots perquè quan arribava algú sempre es venia a presentar, però ara això no passa", ha afegit la dona, que fa 55 anys que viu a l’immoble.

La investigació policial emprèn ara dos camins. D’una banda, la recerca d’una dona que es trobés al final del seu embaràs. El rastreig, a més de dur-se a terme a la finca dels fets, s’estén a les limítrofes i també als centres mèdics. De l’altra, l’autòpsia de la nounada aportarà informació important. Sobretot, si el nadó va néixer mort o va morir després de l’infantament i les causes. L’examen forense també permet obtenir dades biològiques que facilitaran la identificació de la mare.