CATORZE DETINGUTS

Cau una banda que va clonar 450.000 títols de T-10

Un treballador del metro havia sostret 223 bobines per a la falsificació

La xarxa en gravava la banda magnètica i venia les targetes a meitat de preu

falsificaven-ttols-de-transport-i-havien-causat-un-perjudici-econmic-de-ms-de-4400000-deuros-hem-desmantellat-dos-grups-criminals-i-detingut-14 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra han detingut 14 persones que presumptament van clonar gairebé 450.000 títols de transport –principalment T-10–, que distribuïen en mercats ambulants, sortides del metro o davant de centres escolars, i que tenen un valor total de 4.400.000 euros.

Entre els detinguts hi ha un menor d’edat i un treballador del metro, que presumptament va sostreure 223 bobines de títols de transport, que venien al grup, ha informat la policia catalana aquest dijous en un comunicat.

La investigació es va iniciar el gener del 2017 quan Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va denunciar el robatori de les bobines, per la qual cosa la policia va identificar un agent d’atenció al client del metro.

Els criminals estaven organitzats en dos nuclis familiars, que, a partir de les targetes originals, imprimien els títols i en gravaven la banda magnètica, les tallaven i distribuïen per un import de cinc euros la T-10, quan l’original val 10,20, en cas d’una zona, i 43,05, per sis zones.

Plantació de marihuana

Notícies relacionades

La policia va registrar aquest dimarts set domicilis –un a Sant Boi de Llobregat i sis a Barcelona– i va detenir 14 persones, a més d’intervenir una arma de foc amb munició, dues armes detonadores, 4.845 euros en metàl·lic i material per manipular les targetes.

La investigació també va permetre descobrir una plantació de marihuana a Sant Boi, amb 291 plantes i més de 5.550 esqueixos preparats per a la seva venda.