operació antidroga

Dispositiu policial per detenir l'assassí del narcopís del Gòtic

El sospitós, un habitual del punt de venda del carrer Groc, va fugir després de ferir mortalment un home dins del local

La Guàrdia Urbana i els Mossos han entrat a tres pisos ocupats del carrer de Santcliment i en dos de la Barceloneta

zentauroepp34197495 barcelona  8 6 2016  redada de droga en la calle reina amali180606134029

zentauroepp34197495 barcelona 8 6 2016 redada de droga en la calle reina amali180606134029

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Felipe Valenzuela

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona busquen l’assassí que va matar a ganivetades un home en un narcopís del carrer Groc, dimarts passat a la tarda. Després d’apunyalar-lo, el sospitós va fugir i quan les primeres patrulles policials van arribar a la zona alertats per les trucades de veïns que van escoltar la baralla ja va resultar impossible localitzar-lo. 

Segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO, a l’interior d’aquest local, ubicat en uns baixos, es va desencadenar una baralla que va culminar amb l’apunyalament d’un dels contendents. L’agressor, possiblement, fos un dels traficants que freqüenta aquest pis de la droga. Es tracta d’un local ocupat que ha vist com la demanda d’heroïna augmentava des que la policia va irrompre en els narcopisos del carrer Traginers i Hostal del Sol, ubicats a la mateixa zona. 

En aquest últim narcopís, agents de la unitat científica dels Mossos han estat recollint mostres biològiques al llarg d’aquest matí. Ho han fet a les ordres de l’Àrea d’Investigació Central (AIC) de Barcelona, a càrrec d’aquest crim.

La víctima de l’apunyalament, un home que no portava documentació a sobre i que encara no ha sigut identificat, va haver de ser assistida per un equip del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’interior del narcopís. Però els sanitaris, al veure que no reaccionava, van treure l’home a l’exterior i, sobre el carrer, i sota la mirada de diversos veïns que eren al balcó, van continuar amb les maniobres de represa. Al veure que resultaven infructuoses, "van tornar a introduir-lo a l’interior del local", explica un dels veïns que va presenciar els fets. 

Aquest dimecres, i fins que resulti possible trobar-lo, a les patrulles de seguretat ciutadana de la Guàrdia Urbana i dels Mossos se’ls ha facilitat un possible perfil del sospitós i provaran d’identificar-lo, si encara continua ocult en un altre narcopís de Ciutat Vella.

El local del carrer de Groc havia sigut en el passat un bar musical, el Shango. Però quan el negoci va ser traspassat l’espai es va quedar buit i ha acabat sent ocupat per traficants i convertit en un altre pis de la droga. Veïns d’aquest carrer expliquen que els incidents des de llavors han sigut freqüents. "Fa poc un dels ocupants va pujar fins al terrat i des d’allà es va despenjar per colar-se a casa d’un veí de la quarta planta. L’home el va trobar dins del seu domicili provant de robar", explica l’Andrés.

Operatiu antidroga

La Urbana de Barcelona i els Mossos han dut a terme aquest dimecres dues noves batudes antidroga. La primera ha sigut en un bloc de pisos al carrer de Santcliment, al barri del Raval, i s’ha saldat amb quatre detencions. La segona a la Barceloneta i ha acabat amb dues detencions i cinc persones investigades. 

L’operatiu del Raval ha començat al voltant de les vuit del matí. "Això no podia ser etern, sabíem que un dia tornaria a venir la policia. Ara els desallotjaran però demà ja hi tornaran a ser", ha lamentat un propietari que viu al bloc.

Segons veïns de l’immoble, dels 12 pisos, que hi ha a l’edifici sis estavenocupats: els dos locals ubicats a l’entresol, els pisos de la primera planta, un en el tercer i dos del quart. El dispositiu policial només s’ha centrat en tres vivendes. 

Un infern constant

Notícies relacionades

Un dels propietaris del bloc ha afirmat que el soroll a l’escala de l’edifici mai no s’acabava. "Fos l’hora que fos s’escoltava gent pujar i baixar. Sempre estan picant al porter automàtic perquè els obrin i si no ho fan, esperen que arribi algun veí i es colen darrere", ha apuntat. 

"Vaig intentar plantar-los cara i van acabar tirant-me xeringues per l’escala", lamenta un veí

Un altre dels veïns ha denunciat un aldarull que va tenir fa temps amb els ocupes de les vivendes. "Vaig intentar plantar-los cara i van acabar tirant-me xeringues per l’escala", ha explicat. Els habitants de l’edifici es queixen que no poden oblidar-se de la situació."Soc jubilat  i tinc una pensió de 600 euros. Si fos per mi, marxaria, però aquest pis ja l’he pagat i no me’n puc permetre cap altre", relata un d’ells. "Jo ja tinc 30 anys i el pis ja l’he comprat, no puc anar-me’n a cap altre costat", en conclou un altre.