VENDA AMBULANT

Operatiu de la Guàrdia Urbana contra el mercat ambulant irregular de les Glòries

Després de les queixes dels venedors dels Encants i l'oposició després de l'aglomeració del cap de setmana passat, nombrosos efectius han impedit aquest diumenge l'activitat del 'mercat de la misèria'

fcasals43598191 sociedad intetrvencion de la guardia urbana contra los vende180603134827

fcasals43598191 sociedad intetrvencion de la guardia urbana contra los vende180603134827

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha impedit aquest diumenge l’activitat del 'mercat de la misèria' de la plaça de les Glòries, amb un dispositiu policial molt superior al que sol desplegar a la zona. La intervenció ha arribat després que l’oposició municipal i els venedors dels nous Encants atribuïssin a la tolerància municipal l’aglomeració de venedors de gènere rescatat de contenidors el cap de setmana passat.

Aquest diumenge prop d’una desena de patrulles s’han desplegat per tots els punts on habitualment despleguen els seus estris els venedors, foragitant-los cada vegada que un grup d’ells intentava exposar-los a terra. Durant tot el matí, els venedors s’han hagut de resignar a reunir-se en petits grups a l’espera que desaparegués el control policial.

Notícies relacionades

"Mai no havia vist tants policies. Però no passaran dues hores més aquí, segur, tot això li costa diners a l’ajuntament", aventurava un d’ells. Al llarg de la setmana, les habituals batudes de la Guàrdia Urbana (habitualment, una parella de guàrdies amb moto, després de l’aparició dels quals els venedors van canviat d’ubicació) han impedit la instal·lació dels venedors davant del Museu del Disseny i dels Encants, i tot just els han deixat aturar-se a les poques parts de plaça que queden disponibles des que es van reiniciar les obres  (el lateral pel qual transcorre el trànsit d’entrada a Barcelona procedent de l’autopista o una franja de vorera davant la Farinera del Clot).

La Guàrdia Urbana, aquest matí a les Glòries

L’aglomeració més gran es va produir fora de la plaça, a la cantonada de la Diagonal davant el centre comercial de les Glòries. "En els Encants ho tenim prohibit. I quan s’acabin les obres, c'est fini", lamentava un altre venedor. Segons ell, diumenge passat la policia no va tancar un tram de carrer per permetre la seva activitat, com van denunciar els venedors dels Encants, sinó que les tanques delimitaven el recorregut d’una carrera popular, i es van instal·lar a darrere.