Valls decidirà aquest estiu si opta a l'alcaldia de Barcelona

L'exprimer ministre francès assegura que "ser elegit en BCN simbolitza Europa a la pràctica"

El polític va estar la setmana passada a la ciutat per analitzar les opcions d'una candidatura unitària constitucionalista

zentauroepp43051461 barcelona 23 04 2018 pol tica manuel valls en un acto de soc180528104907

zentauroepp43051461 barcelona 23 04 2018 pol tica manuel valls en un acto de soc180528104907 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exprimer ministre francès Manuel Valls ha assegurat aquest dilluns al diari 'L’Opinion' queaquest estiu decidirà si accepta l’oferta d’encapçalar la candidatura de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona el 2019.

"Prendré la decisió aquest estiu", ha indicat l’excap de l’Executiu gal, nascut a la capital catalana fa 55 anys.

Ciutadans li ha proposat la configuració d’una llista electoral que pugui sumar el màxim de sensibilitats polítiques diferents per poder ser l’alternativa a una eventual candidatura independentista unitària a l’Ajuntament de Barcelona i a l’actual alcaldessa, Ada Colau (Barcelona en Comú).

"Barcelona és una ciutat que és una marca internacional increïble, coneguda a tot el món. [...] Des d’un punt de vista intel·lectual, ser elegit a Barcelona simbolitza Europa a la pràctica", ha afegit el que va ser primer ministre de França entre el març del 2014 i el desembre del 2016.

Visita a Barcelona

El polític gal va estar la setmana passada a Barcelona per analitzar les opcions d’èxit d’aquesta candidatura unitària constitucionalista a l’alcaldia.

Notícies relacionades

Valls ha admès que una eventual derrota no l’espanta: "He sigut tractat de nazi a les xarxes, no veig què hi pot haver pitjor", ha indicat a 'L’Opinion'.

Acabat de separar de la violinista francesa Anne Gravoin, després de vuit anys de matrimoni i dotze en total de vida en comú, i en l’inici d’una nova relació amb la diputada de La República en Marxa (LREM) Olivia Grégoire, va afegir que per a ell està en joc també un canvi de vida personal.