OPERACIÓ DELS MOSSOS

Detingut home per estafar 122.000 euros amb falsa venda pisos

Es feia passar per advocat i una còmplice exercia el rol de propietària de l'habitatge perquè els clients paguessin les arres

zentauroepp42610807 un cotxe de mossos on presumiblement hi anava la regidora de180322101052

zentauroepp42610807 un cotxe de mossos on presumiblement hi anava la regidora de180322101052 / Nuria Torres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dia 17 el responsable d’una immobiliària per fer-se passar per advocat per estafar compradors d’habitatges en l’acte de pagament de les arres, segons ha informat aquest dissabte la policia. El detingut actuava en connivència amb una dona, que està en crida i cerca per simular ser la propietària dels pisos, i en el moment de firmar els contractes d’arres adoptava el rol d’advocat.

La dona, per la seva part, exhibia una documentació falsa, amb l’objectiu d’obtenir la confiança de les seves víctimes, que pagaven les arres sense sospitar que els estaven estafant. L’home, de 45 anys i nacionalitat espanyola, està acusat de quatre delictes d’estafa i altres de falsificació documental,va ser posat a disposició judicial i està en llibertat amb càrrecs. Segons la informació recopilada fins ara, els sospitosos han estafat cinc persones per valor de 122.000 euros.  

Informació prèvia

La investigació va començar gràcies a la denúncia d’una persona que va assegurar haver sigut víctima d’una estafa en la compra d’un pis al barri de Sants de Barcelona. El detingut i el seu còmplice, segons les investigacions policials, posaven a la venda un immoble del qual tenien informació prèvia i sabien si estaven buits o bé ocupats però els seus propietaris legals havien mort.

Notícies relacionades

Tots dos actuaven a travésd’agències immobiliàries desconeixedores d’aquestes actuacions il·legals, segons els Mossos d’Esquadra. En el moment de firmar el contracte d’arres, el presumpte estafador es presentava fent-se passar per advocat i la seva còmplice es feia passar per la propietària del pis amb documents falsos, en els quals apareixia el nom dels legítims propietaris del pis. 

D’aquesta manera, quan algunes de les víctimes van acudir al Registre de la Propietat per comprovar la situació de l’habitatge, les dades coincidien i no sospitaven de l’engany. La majoria de les víctimes no detectaven que les havien estafat fins al moment en què es presentaven a l’acte de firma de l’escriptura, al qual els estafadors no anaven.