A la presó

Vídeo: detingut un estirabosses motoritzat a Barcelona

El lladre, acusat de cinc assalts, actuava a les voreres a gran velocitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos van detenir el 10 de maig passat un home de 35 anys que robava amb moto i utilitzant el mètode de l’estrebada amb vianants de Barcelona, alguns dels quals van patir lesions per la virulència amb què els assaltava. Li atribueixen cinc delictes de robatori amb violència. També l’investiguen com a presumpte autor de tres robatoris de motocicletes, diversos delictes de conducció temerària i de conducció sense haver obtingut mai el permís o llicència, així com d’atemptat a agents de l’autoritat. 

La investigació es va iniciar durant el mes de març del 2018, arran de les denúncies rebudes per diverses persones. Les víctimes coincidien en el mètode:  el detingut assaltava les víctimes amb una motocicleta mentre estaven passejant pel carrer o assegudes en un banc i els robava la bossa.

En diferents robatoris les víctimes van patir lesions de diversos graus a causa del fort impacte de les caigudes. D’altra banda, en tots els robatoris la descripció física de l’autor també era coincident i el model de motocicleta que normalment utilitzava, sostreta prèviament, era del tipus escúter, i el lladre conduïa el vehicle per sobre de la vorera a gran velocitat i en direcció contrària.  

Intent de fuga

Notícies relacionades

El 10 de maig els Mossos van tenir coneixement d’un robatori amb violència per estrebada a Barcelona realitzada per la persona que estava sent investigada. Van activar un dispositiu policial per detenir-lo que va acabar amb èxit quan el lladre tornava al seu domicili i després que intentés escapar-se en un parell d’ocasions.

La investigació ha permès acreditar l’autoria d’un total de cinc estrebades durant els últims mesos. El jutjat instructor de les diligències va autoritzar una entrada i registre al domicili del detingut, on es va intervenir el casc, roba i ulleres que utilitzava en els robatoris, així com diverses bosses de mà presumptament sostretes. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.