CAMPANYA LOCAL

ERC exigeix mantenir el patrimoni de Barcelona

Personalitats del món de la cultura protagonitzen un vídeo d'Esquerra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Personalitats del món de la cultura han participat en un vídeo d’ERC de Barcelona en què reclamen la protecció, conservació i defensa del patrimoni de la ciutat, una acció emmarcada a la campanya 'Protegim el patrimoni' amb la qual els republicans pretenen conscienciar sobre la necessitat de conservar el patrimoni barceloní.

Segons ha informat el partit aquest dimarts en un comunicat, ERC defensa "la necessitat de revisar el Catàleg de Patrimoni de la Ciutat i convocar la comissió mixta per actualitzar els criteris de protecció del patrimoni històric".

A més, els republicans demanen una ordenança complementària a l’actual que protegeixi 'de facto' tots els elements amb una antiguitat superior als 80 anys, i proposen la creació de l’Institut Municipal de Patrimoni, que sigui independent de l’Institut Municipal d’Urbanisme.

Els noms

Notícies relacionades

El vídeo, disponible a YouTube, compta amb l’aparició i declaracions de Joel Joan (actor), Empar Moliner (periodista), Lluís Permanyer (escriptor), Enric Calpena (historiador), Juanjo Puigcorbé (actor), Blanca Busquets (escriptora), David Domènech (bibliotecari), Eva Baró (diputada), Hermann Bonnín (actor) i Toni Albà (actor).

El periodista i escriptor Lluís Permanyer destaca, per exemple, que "Barcelona tenia un patrimoni molt important que s’ha anat perdent amb els anys", a la qual cosa l’escriptora Blanca Busquets afegeix que, si no es protegeix el patrimoni, es perdrà Barcelona.