Premi a la qualitat

Les platges de la Barceloneta i la Nova Icària perden la bandera blava

En el conjunt de Catalunya, un total de 101 platges han aconseguit la distinció, sis més que el 2017

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les platges de la Barceloneta i de la Nova Icària de Barcelona han perdut aquesta any la distinció de bandera blava que concedeix la Fundació d’Educació Ambiental (FEE) i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

En el conjunt de Catalunya, un total de 101 platges han aconseguit la distinció de la bandera blava, sis més que l’any passat, que premia la gestió ambiental a les platges, la seguretat i la qualitat de les instal·lacions.

Les platges del Somorrostro, del Llevant i la zona de banys del Fòrum també s’han quedat sense la distinció de bandera blava, un premi que ja no tenien l’any passat.

De totes les platges que té la ciutat de Barcelona, quatre han rebut la distinció de bandera blava: Bogatell, Nova Mar Bella, Mar Bella i Sant Sebastià i Sant Miquel (aquestes dues últimes, segons l’Ajuntament, són platges diferenciades, però l’estudi les contempla com una de sola).

A tot Catalunya, el nombre de banderes blaves ha augmentat fins a 101 (11 a les Terres de l’Ebre, 32 a Tarragona, 32 a Barcelona i 28 a Girona).

Qualitat bona, no excel·lent

Notícies relacionades

Segons l’Ajuntament, les dades de les dues platges que han perdut la bandera blava no són dolentes, perquè tant la platja de la Nova Icària com la platja de la Barceloneta han obtingut una qualitat de l’aigua de bany bona, però no excel·lent, com requereixen els criteris de la bandera blava, i per això han perdut la distinció.

Segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquest any un total de 22 ports esportius catalans també han obtingut la bandera blava, entre els quals hi ha el Port Olímpic de Barcelona