La Fundació 'la Caixa' renova el programa per a persones amb malalties avançades

La fundació dirigeix des de fa nou anys un projecte dirigit a pacients en la fase final de la seva vida així com per a nens hospitalitzats

Pel programa ja hi han passat 134.700 pacients i 187.700 familiars

jose43230201 barcelona    isidro fain  y dolors montserrat firman un acue180508133853

jose43230201 barcelona isidro fain y dolors montserrat firman un acue180508133853

1
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha firmat aquest dimarts un acord per renovar el programa destinat a les cures de persones amb malalties avançades. "Volem estar al costat de tots ells, des de la infantesa hospitalitzada fins a les persones que es troben en la fase final de la seva vida", comenta Fainé. En l’acord hi col·labora el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, representat per Dolors Montserrat, que es compromet juntament amb el director de la fundació a impulsar el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades. El projecte vetlla per cuidar les esferes emocionals, socials i espirituals tant de pacients que es trobin en estat avançat com també dels familiars.

Més d’un centenar d’hospitals utilitzen el programa a través de 42 equips d’atenció psicosocial (EAPS), unitats formades per psicòlegs, treballadors socials, mèdics i voluntaris que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients i dels seus familiars. El projecte de la Fundació Bancària "la Caixa" ha aconseguit tractar 134.700 pacients i 187.700 familiars. De moment el treball dels professionals rep un excel·lent, el 92% dels atesos pel programa qualifiquen d’excel·lent l’atenció rebuda segons diverses avaluacions científiques. Al llarg dels anys, la Caixa ha destinat 86,5 milions d’euros al programa i el 2018 hi invertirà 10 milions.

Promou la cura de nens hospitalitzats

Notícies relacionades

Dos dels equips d’atenció psicosocial es destinen a camps pediàtrics. El programa ha atès 2.439 nens i nenes hospitalitzats amb malalties avançades en hospitals de Madrid, València i Alacant. El projecte pretén potenciar l’atenció pediàtrica en totes les comunitats autònomes, a través de cursos de formació per explicar els diversos mètodes d’atenció i models d’organització.

Un programa centrat en els col·lectius

La Fundació Bancària "la Caixa" i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat han acordat també expandir els programes de l’entitat dirigits a la humanització de la salut. La fundació té quatre projectes encarregats de tractar l’exclusió social, el foment de les relacions interculturals, la salut i benestar de persones de la tercera edat i el desenvolupament social i educatiu en els nens.