inici de les obres

Sis milions d'euros més per dignificar el carrer Pere IV

L'ajuntament inicia les obres de remodelació del tram entre Josep Pla i la rambla Prim

Les obres, que afectaran el trànsit rodat, tenen una durada aproximada de 10 mesos

zentauroepp41224863 barcelona la transformaci n del carrer de pere iv continuar 180505133203

zentauroepp41224863 barcelona la transformaci n del carrer de pere iv continuar 180505133203

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha començat la segona fase de la remodelació del carrer Pere IV, al Poblenou, que es durà a terme entre el carrer Josep Pla i la rambla Prim i es completarà en un termini del voltant de 10 mesos. El projecte tindrà un pressupost de 6 milions d'euros, segons ha informat el consistori.

En les properes setmanes també s'iniciaran les obres del tram següent, comprès entre Selva de Mar i Josep Pla, cosa que elevarà la inversió global fins a uns 13 milions d'euros. L'objectiu és reconvertir Pere IV en un nou eix cívic i patrimonial.

En continuïtat amb el tram ja finalitzat entre els carrers Roc Boronat i Bilbao, el vial passarà a ser de sentit únic amb un carril per a vehicles en direcció Besòs, amb ús preferent per a veïns i serveis, amb un carril bici bidireccional i voreres més amples.

Vista aèria del tram del carrer Pere IV que serà remodelat / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Notícies relacionades

Mentre durin les obres, la circulació de vehicles serà únicament en sentit Besòs. La vorera del costat de mar s'executarà per meitats, per garantir el pas de vianants. Totes les obres al costat de muntanya es duran a terme una vegada finalitzats les del costat de mar, amb la qual cosa es desviarà la circulació en sentit Besòs per la nova calçada.

Projecte de remodelació del carrer Pere IV / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Pel que fa al carrer Puigcerdà, es tallarà durant tota l'obra, i es mantindran els encreuaments de Maresme i Josep Pla, que es faran per meitats quan s'hagi d'executar la calçada. La parada d'autobús situada al tram comprès entre el carrer Puigcerdà i el carrer Maresme en sentit cap al centre de Barcelona quedarà anul·lada definitivament i tindrà el seu recorregut alternatiu per la rambla Prim i Cristóbal de Moura. Hi tenen parada les línies B25 de TUSGSAL i la N11 del Nit Bus. La circulació en sentit Besòs es manté i, per tant, la parada existent al tram Josep Pla i Puigcerdà estarà en funcionament durant les obres.