TURISME CONFLICTIU

Els hotelers de Barcelona aplaudeixen el veto de Palma als apartaments turístics en edificis de pisos

Insten la Generalitat i l'Ajuntament a prendre nota de la mesura de la capital balear

zentauroepp43163504 apartamento tur stico en mallorca180503115452

zentauroepp43163504 apartamento tur stico en mallorca180503115452

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha celebrat la proposta de l'Ajuntament de Palma de prohibir els pisos turístics en edificis plurifamiliars i l'ha qualificat de mesura "valenta i encertada".

Amb aquesta proposta, que es preveu aprovar al juliol i només permetrà el lloguer a viatgers en habitatges unifamiliars, cases aïllades o xalets, la capital balear es convertirà en la primera ciutat d'Espanya que prohibeix els lloguers de pisos turístics en edificis de residència habitual.

El Gremi d'Hotels de Barcelona creu que aquesta decisió ha de fer reflexionar les diferents institucions i agents socials, econòmics i turístics tant de Barcelona com de la Generalitat perquè apostin per edificis complets d'habitatge d'ús turístics, un model de negoci que fomenta l'activitat turística de manera respectuosa amb els ciutadans.

Segons els hotelers, els edificis complets dedicats a lloguer turístic garanteixen una gestió professionalitzada i erradiquen les situacions conflictives amb veïns d'escala i contribueixen a millorar els estàndards de qualitat percebuts pels visitants de la ciutat.

Crítica al futur decret català

En aquest sentit, els hotelers barcelonins han alertat que la imminent publicació del nou decret de reglament de Turisme de Catalunya incorporarà noves modalitats d'allotjament turístic, com les llars compartides, que "agreujaran" els problemes de convivència a la ciutat.

El director general del Gremi d'Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha manifestat la seva preocupació perquè les mesures proposades en aquest decret, en lloc d'ajudar a solucionar els problemes de convivència que hi ha hagut a la ciutat, "els agreujaran".

Notícies relacionades

Per a Casals, la màxima preocupació del sector és la creixent oferta turística il·legal, especialment la vinculada a l'allotjament turístic que posa en perill la "qualitat i excel·lència" que han definit l'aposta de Barcelona com a destinació turística.

Per això, els hotelers consideren que és imprescindible ordenar correctament les modalitats existents actualment i han remarcat la necessitat de no incorporar noves modalitats d'allotjament turístic fins que les actuals no estiguin controlades de manera efectiva.