eleccions municipals

Colau sobre Valls: "Hi ha fracàs en la seva carrera i no coneix la ciutat"

L'alcaldessa mostra sorpresa pel fet que "es busqui un candidat a l'alcaldia a l'estranger"

42867817 60

42867817 60 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dimarts que l'ex primer ministre francès Manuel Valls, a qui Ciutadans ha ofert ser candidat a l'alcaldia a les eleccions municipals del maig, “ha fracassat en la seva carrera política, no ha tingut èxit, i presentar-lo com a candidat a Barcelona, on no coneix els problemes, no sembla gaire adequat”.

Notícies relacionades

En una compareixença sobre vivenda, Colau ha subratllat que la possible candidatura de Valls “ha sorprès a la ciutat”: “Sorprèn que es vagi a buscar un candidat a l'estranger. Es necessita algú que trepitgi el carrer, visqui a la ciutat i es presenti a les eleccions per parlar de la ciutat”. Aquesta última frase ve al cas de la naturalesa de les municipals, que tradicionalment sempre s'han centrat en la vida local, al marge que en la votació hi influeixin altres aspectes.

Debat identitari

La possible candidatura de Valls es fonamentaria essencialment en la seva posició, activa i coneguda, de contrari a l'independentisme català. La seva possible participació en la campanya li donaria un caràcter identitari. Similar, però en el sentit contrari de la potencial candidatura de Jordi Graupera, tertulià i filòsof, que pretén reunir els partits independentismes i apel·lar a una Barcelona que sigui capital d'un nou Estat.