INFRAESTRUCTURES

El moll Adossat estrena la cinquena terminal de creuers

El grup Carnival ha invertit 30 milions a l'edifici E, que juntament amb el D, albergarà un milió de moviments de passatgers aquest any

La zona segueix pendent d'albergar dues noves àrees d'embarcament i desembarcament en els pròxims anys

zentauroepp42995961 terminal cruceros180419165728 / JOAN CORTADELLAS

zentauroepp42995961 terminal cruceros180419165728
zentauroepp42995962 terminal cruceros180419165706
zentauroepp42995946 terminal cruceros180419165649

/

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

El moll Adossat va estrenar ahir la cinquena terminal de creuers, cosa que consolida el port barceloní com el que aglutina les millors infraestructures per acollir a Europa aquests vaixells, cada vegada més grans i amb noves necessitats per a embarcaments i desembarcaments ràpids i còmodes. Carnival Corporation ha aixecat la nova terminal que gestionarà en concessió per un total de 25 anys, anomenada E. És la segona que el grup opera a la capital catalana després de l’estrena de Palacruceros (la D) el 2007.

Malgrat el seu aparent aspecte exterior minimalista, l’espai respon a una dècada d’experiència amb l’operativa dels passatgers de les nou marques de la corporació (Carnival, Costa Cruceros, Cunard, Holland America...) al port local, i per això desplega un interior extremadament funcional. Es calcula que entre les seves dues terminals operaran un milió de moviments de passatgers al llarg d’aquest any.

Proveïdors locals

El nou recinte té 12.500 metres quadrats de superfície i també 300 places d’aparcament, després d’una inversió de 30 milions d’euros. Cal destacar, segons van explicar, que el projecte i les obres s’han portat a terme amb empreses i proveïdors locals. Per les seves instal·lacions desfilaran viatgers d’arreu del món, amb especial presència de nord-americans, que suposaran un 17%. S’espera comptar amb 289 escales el 2018, que suposen un 34% del passatge en la ciutat.

Notícies relacionades

El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Sixte Cambra, va destacar en la preinauguració celebrada ahir que el grup està alineat amb l’estratègia del port de prioritzar les operacions de port base (inicis i finals de ruta a Barcelona) en lloc de les meres escales, i de desestacionalització de l’oferta. De fet, algunes de les seves navilieres ja salpen des de la capital catalana durant tot l’any. La doble aposta del grup Carnival li permetrà realitzar operacions amb dos vaixells alhora i consolidar la seva presència a Barcelona, va subratllar Michel Nestour, vicepresident de ports i destins de la companyia.

En paral·lel, prossegueix la tramitació perquè MSC Creuers operi la seva pròpia terminal a Barcelona, va indicar Cambra. Segons l’acord assolit recentment amb l’ajuntament, el moll Adossat pot guanyar dues noves grans terminals, a canvi d’eliminar les més pròximes al centre de la ciutat, al World Trade Center i el Maremàgnum. Per a això està en marxa l’ampliació del moll i el futur trasllat de la terminal de contenidors de Port Nou.