Reivindicació

Armilles de Proactiva inunden el centre de Barcelona pels refugiats

Es tracta d'una acció sorpresa per reclamar respostes a la crisi dels refugiats

zentauroepp42979782 una pila d armilles salvavides i activistes de stop mare mor180418143848

zentauroepp42979782 una pila d armilles salvavides i activistes de stop mare mor180418143848 / Laura Figuls

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un miler d'armilles de Proactiva Open Arms han inundat a primera hora d'aquest dimecres la plaça de la Universitat de Barcelona per reclamar respostes a la crisi dels refugiats en una acció sorpresa impulsada per l'organització Stop Mare Mortum.

Segons ha informat l'oenagé en un comunicat, l'acció ha volgut recordar tres anys del naufragi de 900 persones al canal de Sicília, a prop de l'illa de Lampedusa, així com denunciar les morts al Mediterrani.

Després de llegir un manifest i un poema, els impulsors han reclamat una "resposta europea a totes aquestes morts que, lluny de ser espontànies, tenen responsables: els estats europeus".

Notícies relacionades

Amb l'acció han volgut traslladar a la ciutat l'imaginari de l'illa de Lesbos, convertida en símbol de la crisi dels refugiats, omplint la plaça barcelonina d'una muntanya d'armilles cedides per Proactiva.

També han criticat la "criminalització" que pateixen les organitzacions, no només les europees, com Proactiva Open Arms, sinó també les dels països d'origen.