A BARCELONA

Un institut suspèn les portes obertes per una concentració de Professors pel Bilingüisme

La reivindicació ha portat per bandera la defensa de dos docents: un assenyalat per adoctrinament després de l'1-O, l'altre investigat pel seu comportament "xenòfob i homòfob" a les aules

zentauroepp42963779 bosca bosc boscan180416211146

zentauroepp42963779 bosca bosc boscan180416211146 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
Claudia Pizcueta

Dues concentracions s'han solapat aquest dilluns a la tarda davant de l'IES Joan Boscà (Barcelona). En un primer moment ha sigut l'entitat Professors pel Bilingüisme, presidida pel professor d'Història del centre Francisco Oya, qui ha convocat una reivindicació. De fet, Oya no ha estat present en l'acció, que ha sumat poc més de vint persones, ja que el Departament d’Ensenyament l'està investigant pel seu comportament, que diversos alumnes han denunciat com a “xenòfob” i “homòfob” a les aules.

Notícies relacionades

El Front de Defensa de l'institut, amb el CDR de les Corts, ha convocat la segona concentració en repulsa pel discurs de l'organització pel bilingüisme i a favor del director de l'institut, Nacho García, assenyalat per adoctrinament independentista després de l'1-O per Professors pel Bilingüisme. Un centenar de joves s'han unit a aquesta contramanifestació a crits de “fora el feixisme de les nostres aules”.

Com a conseqüència, la jornada de portes obertes que el centre tenia prevista per a aquesta mateixa tarda ha hagut de ser suspesa, així com les activitats extraescolars dels seus alumnes, davant de possibles situacions de tensió. Tot i així no s'han produït aldarulls. Un cordó policial dels Mossos d’Esquadra ha mantingut separats els dos grups durant tota la concentració que ha començat a les 17.45 hores tocades.