campament reivindicatiu

L'acampada de sensesostre a la plaça de Catalunya amenaça Sant Jordi

Denuncien que l'ajuntament no els ha ofert cap alternativa a la reunió d'aquest dijous

Adverteixen que hi haurà "problemes" si Colau decideix desallotjar la plaça de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L'acampada de persones sense llar a la plaça de Catalunya, on unes 60 persones hi dormen des del febrer per denunciar la seva situació, amenaça la diada de Sant Jordi, per a la qual només falten 11 dies. Aquest dijous els manifestants s'han reunit durant unes dues hores amb l'àrea de Drets Socials de l'ajuntament i, al sortir, Miki, el portaveu de l'acampada, ha explicat que no han arribat a cap acord. En aquesta reunió, en què els sensesostre han estat acompanyats per un membre de la Fundació Arrels i per un activista de la vivenda de Sants, ha destacat l'absència de Laia Ortiz, directora del departament i segona tinenta d'alcalde.

L'Acampada X Drets, com es denomina aquest moviment, va entregar fa una setmana un document al consistori en què li reclamava una sèrie de mesures immediates per pal·liar la situació de les més de mil persones que actualment dormen als carrers de la ciutat. "Diuen que assumeixen el nostre enfocament de defensa de drets humans, però no sé si s'han llegit el document perquè no han donat resposta a cap dels punts", ha denunciat Miki.

Pròxima reunió

Entre aquestes propostes hi havia un hotel social, el lliure accés dels sensesostre a les dutxes dels poliesportius municipals o una T-10 totalment gratuïta. Però l'ajuntament, ha assegurat el jove acampat, "no s'ha compromès" a portar a terme cap d'aquestes mesures, encara que sí que ha dit que es tornarà a reunir amb els acampats en un màxim de dues setmanes. En aquesta futura reunió el consistori sí que presentarà alternatives.

Notícies relacionades

És difícil de preveure què passarà fins llavors. Els sensesostre dubten que aquestes alternatives arribin abans de 15 dies i, sense propostes, asseguren que no se n'aniran de la plaça de Catalunya. Això posa en risc la diada de Sant Jordi. I deixa en una situació complicada l'ajuntament d'Ada Colau si decidís desallotjar la plaça perquè s'hi pogués celebrar amb normalitat el dia del patró de Catalunya.

"Si ens desallotgen, hi haurà un problema", ha advertit Miki. "No aixecarem el campament mentre no hi hagi una solució. Ni tan sols per Sant Jordi", ha afegit. El noi no ha amagat la seva decepció davant el fet que en la seva primera reunió amb l'ajuntament no hi hagi estat present Ortiz. "¿Hi ha ara mateix res més important que les persones que dormen al carrer?". Per últim, Miki ha denunciat que els serveis socials que ofereix l'ajuntament no són suficients per donar resposta a aquesta problemàtica.