PLE MUNICIPAL A BARCELONA

Colau retira les dues preguntes que el seu govern plantejava per a la multiconsulta

La soledat dels comuns torna a quedar en evidència i només sotmetran a votació dues de les tres iniciatives ciutadanes

La multiconsulta plantejada pels comuns encara no té data i acumula revessos i recursos judicials

abertran42863552 ple ajuntament     foto danny caminal180410094007

abertran42863552 ple ajuntament foto danny caminal180410094007

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Enèsim revés a la multiconsulta ciutadana de Colau, la seva gran aposta per la implantació de la democràcia directa a la ciutat. Finalment el govern municipal ha retirat del ple les seves preguntes per falta de suports polítics. Així, aquest dimarts al matí el ple municipal només votarà dues de les tres iniciatives ciutadanes que van recollir firmes per poder ser sotmeses a votació popular, la relativa a la gestió aigua i la que proposa rebatejar la plaça d'Antonio López com a plaça d'Idrissa Diallo.   

Notícies relacionades

La regidora de Participació, Gala Pin, insistia hores abans de l'inici del ple que la bateria de recursos judicials presentats contra la multiconsulta representen "un atac contra el qual han de plantar cara tots els partits amb representació municipal", ja que deixen "la democràcia municipal" en mans d'"interessos de les multinacionals". Durant la nit de dilluns i el matí de dimarts, els comuns han centrat les seves crítiques a la CUP després d'anunciar que no votaria a favor de la pregunta plantejada per Aigua és Vida. Els comuns jutgen incomprensible que els anticapitalistes "se situïn del costat d'Agbar" i la CUP considera que "la gestió pública d'un bé públic no es consulta, s'exerceix".  

Les qüestions plantejades pel govern que finalment no se sotmetran a consulta estaven relacionades amb ampliar fins al 30% el sòl dedicat a vivenda pública a les zones del 22@ i l'ús del solar situat al prop de l'Hotel Rec Comtal. També va caure de la consulta una de les tres preguntes ciutadanes, la que plantejava la construcció de vivenda pública sobre el gimnàs social Sant Pau, en aquest cas perquè els serveis tècnics del consistori no van validar les firmes entregades.