On Catalunya

MASCOTES EN REMULL

Barcelona mantindrà un any més la platja per a gossos

El sorral, a la zona de Llevant, va ser visitat el 2017 per 18.268 gossos, un 38% més que l'estiu anterior

icoy34748329 playa perros170217174855

icoy34748329 playa perros170217174855 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La platja de Llevant seguirà tenint aquest any una zona destinada als gossos. Vista la bona acollida d'aquesta iniciativa municipal, les mascotes podran disfrutar per tercer any consecutiu de la seva pròpia àrea de bany al litoral barceloní. 

El perímetre específic per a mascotes, de 1.250 metres quadrats, va rebre l'any passat la visita de 18.268 gossos. Segons ha anunciat aquest dilluns l'Ajuntament de Barcelona a través d'un comunicat, l'obertura d'aquest espai coincidirà amb la temporada alta de bany, en què es mantindrà una zona separada físicament de la resta de la platja, amb tots els serveis, en què l'aforament estarà limitat a 100 animals (l'any passat es van registrar cues de fins a 30 minuts en les hores punta del dia). Està previst que s'obri a principis de juny i que quedi desmantellada per les festes de la Mercè, a finals del mes de setembre. 

Creixement

Aquestes més de 18.000 mascotes registrades el 2017 suposen una mesura de 156 gossos al dia, encara que sense superar en cap moment el màxim d'usuaris alhora. La xifra de gossos que van utilitzar l'estiu passat aquesta zona a la platja de Barcelona va ser superior a la de 2016, en què es va inaugurar aquesta iniciativa amb 13.241 mascotes, tot i que en aquella ocasió va funcionar menys dies que el 2017, i així la mitjana diària va ser de 192, superior a la de 156 de l'any passat. El creixement no va ser poca cosa: del 38% d'un any a l'altre.

Notícies relacionades

Aquesta zona de la platja de Llevant exclusivament reservada per a gossos, que només permet entrar-hi animals identificats amb microxip, va ser sotmesa l'any passat a un control de qualitat de l'aigua i de la sorra, que no va detectar cap cas en què s'hagués d'aplicar un protocol de contingència de salut pública.

La iniciativa, no obstant, ha tingut els seus detractors. Un grup de veïns va realitzar una recollida de firmes perquè la platja per a gossos no tornés al districte de Sant Martí. El govern d'Ada Colau, no obstant, ha decidit seguir endavant, recolzat pels informes favorables realitzats per diferents ens municipals: l'Agència de Salut Pública de Barcelona, els departaments de Gestió, Protecció dels animals, Cicle de l'Aigua, Neteja i Gestió de Residus; l'empresa Solucions Integrals per als Residus, i la Guàrdia Urbana. El projecte també té a favor seu l'enquesta de satisfacció i ocupació del litoral barceloní. Els usuaris de la platja de Llevant li van donar una nota de 7,7 punts a la zona reservada a les mascotes. 

Temes:

Gossos Platges