A BADALONA

Detinguda una parella per simular sis robatoris al seu domicili

El matrimoni va arribar a denunciar dues vegades el robatori del mateix televisor per cobrar l'assegurança

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
Efe

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el 20 de març un matrimoni, format per un home i una dona de 47 i 50 anys, respectivament, com a presumptes autors dels delictes de simulació de delicte i estafa, per haver denunciat sis falsos robatoris al seu domicili a Badalona.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra en un comunicat, la parella va aixecar les sospites dels agents ja que van arribar a denunciar, en tres anys, fins a sis robatoris amb força en què, en teoria, els havien sostret grans quantitats de diners, però en què el cos policial va detectar una sèrie d'incongruències.

Una d'aquestes incongruències, per exemple, va ser que en dues de les denúncies es feia referència al robatori del mateix televisor, d'alt valor econòmic, que, al mateix temps, es va detectar que havia sigut venut en establiments de segona mà per la dona que en va denunciar el robatori.

Les denúncies es van presentar cada any de manera sistemàtica des del 2015 i va ser arran de l'última, presentada el febrer d'aquest any, que els Mossos van detenir el matrimoni, que tenia antecedents previs per delictes contra el patrimoni i van ser posats a disposició judicial el 21 de març.

El jutge va determinar la llibertat amb càrrecs per a tots dos.

Notícies relacionades

Els Mossos han explicat que aquestes denúncies falses es fan amb la intenció de "rebre indemnitzacions de les asseguradores, ja que només s'acostumen a cobrar en els supòsits de robatori amb força a l'interior del domicili, robatori amb violència o intimidació".

Simular delictes que no han tingut lloc i fer denúncies falses són delictes tipificats al Codi Penal i, per tant, l'autor pot ser investigat o detingut per aquests fets, han destacat els Mossos d'Esquadra.

Temes:

Robatoris