QUATRE ARRESTATS

Persecució a peu de la Guàrdia Urbana dins de la Ronda de Dalt

Diversos agents van perseguir sis grafiters entre els cotxes, saltant la mitjana i aturant el trànsit

"Tenia la sensació d'estar dins d'una pel·lícula d'acció", explica un conductor, testimoni de l'operatiu

ronda

ronda

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Cap a les 20.15 hores, Alberto es dirigia a casa en el seu cotxe. Amb les cadiretes dels nens, el maletí, la ràdio i moltes ganes de posar-se les sabatilles. Cada dia fa el trajecte Barcelona-Mataró i viceversa i en aquell moment era a la Ronda de Dalt, a uns 200 metres de la sortida 6, la de la plaça d'Alfonso Comín. El seu tranquil viatge de tornada a casa es va convertir "en una pel·lícula d'acció", amb policies corrent entre els cotxes i perseguint presumptes delinqüents. Va resultar que eren un grup de sis grafiters que fugien després de ser sorpresos quan intentaven accedir a la línia 3 del metro per un respirador. 

Alberto anava pel carril de l'esquerra en direcció Llobregat quan, en el sentit contrari, va veure "diverses sirenes" i el trànsit aturat. Va reduir la velocitat -tampoc a aquella hora es va gaire sobrat per aquesta via- i va poder veure diversos agents de la Guàrdia Urbana "corrent a tota velocitat entre els cotxes", als quals anaven fent senyes perquè s'aturessin, per evitar que els fugats fossin atropellats. En un primer moment, no va poder distingir a qui o què perseguien. Fins que va veure una bossa volant que va acabar a les raquítiques palmeres que separen les dues direccions i va distingir un noi que corria com un boig. Dos conductors anònims van sortir del vehicle i van intentar frenar-lo. No ho van aconseguir. El noi va saltar la mitjana i es va plantar davant del cotxe d'Alberto. "Em vaig quedar gelat, sense saber què fer". Però sí que va fer una cosa. Va avançar per tallar-li el pas. L'home va haver d'envoltar el seu cotxe per darrere per parapetar-se al carril contigu, en què encara se circulava a poca velocitat. Davant d'Alberto ja no hi havia ningú, la resta de vehicles s'havien allunyat.

"Soc company"

Notícies relacionades

Al cap de pocs segons, un agent va saltar el ciment i es va plantar a la calçada. En aquell moment va arribar un cotxe que es va col·locar davant i un home va baixar cridant "soc company", segons el relat d'Alberto. Es pot suposar que també devia ser policia, encara que anés de paisà. Entre tots dos van aconseguir reduir el sospitós, no sense abans brandar el que a aquest testimoni li va semblar una porra extensible. Alberto, mentre l'altre agent mantenia immòbil l'arrestat clavant-li el genoll a l'esquena, va poder sentir com l'urbà preguntava als seus companys si havien "caçat els altres". El resultat final de la persecució va ser de quatre detinguts i dos fugits que van córrer la carrera de la seva vida per abandonar la Ronda de Dalt per altres sortides. Al lloc s'hi van trobar diverses bosses amb un total de 26 pots d'esprai que, amb tota seguretat, s'haurien fet servir per pintar les instal·lacions del metro, també els vagons. 

Després d'inspeccionar l'accés a la línia 3 que els nois van forçar a la Ronda de Dalt, Transports Metropolitans de Barcelona va quantificar els danys en uns 700-900 euros. Als detinguts se'ls imputa un delicte de danys. Alberto va arribar a casa poc després, amb un bon ensurt i una bona anècdota