Colau acusa el Govern de donar "avantatges fiscals als fons voltor"

L'alcaldessa de Barcelona critica el Pla Estatal de Vivenda

zentauroepp42277232 barcelona 23 02 2018 sociedad pleno municipal del ajuntament180223101009

zentauroepp42277232 barcelona 23 02 2018 sociedad pleno municipal del ajuntament180223101009

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest divendres el Govern central d'haver donat "avantatges fiscals als fons voltor que compren finques senceres" a la ciutat i expulsen els veïns, i ha assegurat que l'actual normativa deixa aquestes empreses exemptes d'impostos.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha criticat el Pla Estatal de Vivenda per suposar una retallada del 70% en la política de vivenda, ha dit, i ha demanat canviar la llei d'arrendaments urbans, que regula els lloguers, perquè "ningú pot fer un projecte de vida amb un contracte de tres anys" i que, passat aquest període, el propietari de la vivenda pugui apujar el preu tant com ho consideri oportú.

"Estem en una nova onada especulativa quan encara no ens hem recuperat de l'anterior", ha lamentat, i ha reivindicat que l'ajuntament ha multiplicat per quatre la seva inversió en vivenda mentre l'Estat l'ha reduït.

Narcopisos

Colau ha criticat que entitats financeres i fons d'inversió són propietaris de dos terços del total de pisos buits del barri del Raval -"és molt fort", ha dit-, i ha assegurat que s'està treballant per evitar que aquestes vivendes s'utilitzin com a punts d'elaboració i venda de droga.

"Estem fent entrades en una mitjana de nou dies i anem més lents del que voldríem perquè necessitem una ordre judicial, com és normal", però s'han incrementat les hores extres de la Guàrdia Urbana per acabar amb els narcopisos.

Pròxim mandat

Ha reiterat que preveu postular-se a liderar la candidatura de BComú en les eleccions municipals del 2019 perquè "la feina no es fa en un mandat", encara que les primàries de la formació no se celebraran fins d'aquí uns mesos, ha indicat.

Entre els projectes a llarg termini ha citat la unió de les dues xarxes de tramvia de la ciutat -el Trambaix i el Trambesòs-, sobre la qual ha defensat que compta amb el suport "de tots els ajuntaments metropolitans i de la Generalitat", però no amb la unanimitat del ple municipal.

Notícies relacionades

"Tenim el PSC que hi està a favor i ERC que s'ha de decidir, però ho porta explícitament al programa" amb què es van presentar a les eleccions.

És per això que ha criticat que el líder republicà, Alfred Bosch, no recolza la unió per l'avinguda Diagonal -Colau ha defensat- per "una qüestió política", ja que es vol mostrar com a alternativa a BComú, ha considerat.