Cita anual

El ral·li Barcelona-Sitges congrega un centenar de vehicles clàssics

Tots els participants, 90 cotxes i 20 motocicletes, són models anteriors a 1928

A la comitiva, oberta per una Vauxhall de 104, hi havia un camió de bombers d'època de Rubí

Cotxes participants en la 60a edició del tradicional Rally Barcelona-Sitges de vehicles clàssics.

Cotxes participants en la 60a edició del tradicional Rally Barcelona-Sitges de vehicles clàssics. / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts

Uns 110 vehicles, 90 cotxes i 20 motocicletes, amb els seus ocupants vestits d'època, han participat aquest diumenge en el tradicional ral·li Barcelona-Sitges, que aquest any celebra la seva 60a edició.

Els cotxes, tots fabricats abans de 1928, s'han reunit de bon matí a la plaça de Sant Jaume, on han sigut l'atracció de molts curiosos, i des d'on han sortit cap a Sitges.

Com és tradicional, ha obert la caravana el cotxe més antic, un Vauxhall Tourer de 1904, i tota la comitiva ha fet un recorregut per Barcelona, travessant els municipis de l'Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldels per seguir per la costa del Garraf fins al port de Sitges-Aiguadolç.

Després de la benvinguda, els vehicles han desfilat pels principals carrers de la població fins a la zona habilitada a la Fragata.

Notícies relacionades

Segons un representant de l'organització, Jordi Roig, com que els cotxes tenen més de cent anys no tenen tanta potència com els actuals, fet que els suposa algunes limitacions, com que els costa més de pujar els pendents.

El secretari del club de cotxes antics de Rubí, que condueix un cotxe de bombers que pertany a l'Ajuntament de la localitat, ha explicat que aquest cotxe servia, entre altres coses, per regar els carrers de terra durant els anys 40 i 50.

Temes:

Cotxes