VÍDEO: Suposades irregularitats en la recollida de firmes per a la multiconsulta

Una plataforma qualifica el procés de "presa de pèl"

zentauroepp42363936 v deo den ncia  quines garanties ens d na la multiconsulta d180302144443

zentauroepp42363936 v deo den ncia quines garanties ens d na la multiconsulta d180302144443

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo de la plataforma Rescatem Barcelona penjat a les xarxes socials alerta d'irregularitats en la recollida de firmes per a la multiconsulta que preveu celebrar abans de l'estiu el Govern d'Ada ColauAda Colau, que va rebre les firmes de les tres iniciatives ciutadanes aquest dijous.

La plataforma considera que la recollida de les 15.000 firmes necessàries que havien de reunir les iniciatives ciutadanes per incloure la seva pregunta en la multiconsulta no ha reunit les garanties mínimes, i que, "més que una multiconsulta, és una presa de pèl", sosté.

Al vídeo, amb una càmera oculta, es pot sentir com una persona que firma sense presentar el DNI demana fer-ho també per la seva mare argumentant que surt poc de casa, i com la persona que recull les firmes li diu que ho pot fer si firma per ella.

Notícies relacionades

D'altra banda, en un bar, qui recull les firmes explica a una dona que té un dubte que en realitat desconeix el funcionament de la recollida i l'objectiu de la consulta, i que només sap que han d'omplir-ho els empadronats a la ciutat.

En un apunt a Facebook recollit per Europa Press, la plataforma ha titllat de "pantomima" la recollida de firmes per a la multiconsulta, en què iniciatives ciutadanes volen preguntar sobre la remunicipalització de l'aigua, el canvi de nom de la plaça d'Antonio López i la compra de l'edifici del Gimnàs Sant Pau per ubicar-hi vivenda pública.