EL COMERÇ DE LA CIUTAT

Barcelona limitarà la venda de 'souvenirs' en més zones

La normativa inclou noves àrees com Sant Antoni i la Casa Vicens

zentauroepp12959287 barcelona  barcelones  02 05 2010   barcelona    tiendas y h180223103943

zentauroepp12959287 barcelona barcelones 02 05 2010 barcelona tiendas y h180223103943 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres en el ple modificar el Pla especial d’ordenació dels establiments comercials destinats a lavenda d’articles de record o souvenirs a la ciutat de Barcelona i limitar més àrees de venda d'aquest tipus de productes que considera que "tenen un impacte negatiu" en el paisatge urbà i en el comerç. 

El consistori no vol veure alguns barris plens de botigues que no satisfan les necessitats dels seus habitants, com "la venda de records típics d'artesania, passant per les samarretes i gorres, fins a articles per a la llar o parament, o productes típics de bijuteria i marroquineria". 

Notícies relacionades

La nova normativa, que ja s'aplica a Ciutat Vella, Sagrada Família i Camp Nou, limita l'obertura de més botigues desouvenirsals voltants de Sagrada Família i Sant Antoni, a l'Eixample; Camp Nou, Park Güell, Gràcia, Horta-Guinardó i la Casa Vicens, a Gràcia.

Segons el consistori, l'augment progressiu del turisme a la ciutat i la desaparició de l'estacionalitat fa necessari abordar una nova modificació del pla especial d'ordenació dels establiments de souvenirs per millorar la coexistència de l'activitat turística amb l'activitat diària dels ciutadans que viuen i treballen en àrees amb un gran nombre de visitants. L'objectiu també és protegir el teixit comercial dels barris i evitar que l'obertura d'aquest tipus d'establiments acabi desplaçant el comerç tradicional, amb els inconvenients que aquest fet també genera per la qualitat de vida dels ciutadans", assenyala.