PENDENTS DE LA SENTÈNCIA

Un jurat declara culpable l'acusat de matar un jove al Port Olímpic

El crim va ocasionar l'enfrontament de dos clans gitanos rivals a la Mina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jurat popular ha declarat aquest dijous per unanimitat culpable d'assassinat l'acusat de matar un jove d'una ganivetada en un bar del Port Olímpic de Barcelona, en un crim que va enfrontar dos clans gitanos rivals del barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs.

En el seu veredicte, el tribunal popular ha rebutjat la versió exculpatòria que va mantenir en el judici l'acusat i ha considerat provat que la matinada del 24 de gener del 2016 li va clavar una punyalada al tors al seu rival, aprofitant-se de la seva indefensió, i per això li atribueix un delicte d'assassinat amb traïdoria.

El jurat també ha declarat culpables, en aquest cas d'un delicte de lesions, dos cosins de l'autor de l'assassinat, que prèviament van agredir reiteradament la víctima al bar del Port Olímpic on eren, si bé per a un d'ells no ha considerat acreditat que utilitzés un got del local com a element perillós.

Lluita entre clans

Notícies relacionades

Els tres acusats són cosins i membres del clan familiar "Los Pelúos" de la Mina, que després del crim van haver d'abandonar aquest barri de Sant Adrià del Besòs per temor a les represàlies del clan de "Los Baltasares", a què pertanyia la víctima.

En vista del veredicte del jurat popular, la fiscalia ha demanat a l'Audiència de Barcelona que en la seva sentència condemni l'acusat del crim, Luis C., a la seva proposta inicial de 22 anys de presó, així com una pena de 5 anys de presó per al seu cosí Juan Manuel V. -per un delicte de lesió amb instrument perillós-, mentre que l'ha rebaixat a una multa de 1.350 euros per a Gabriel R.F., perquè el tribunal no ha considerat provat que utilitzés un got per agredir la víctima.