A L'AJUNTAMENT

Colau rep aquest dimecres els familiars de Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez

Hi participaran els grups municipals que van recolzar la petició d'acostament dels presos, BComú, PDECat, ERC i la CUP

zentauroepp41881154 l alcaldessa de barcelona  ada colau  en l inici del ple ext180202120942

zentauroepp41881154 l alcaldessa de barcelona ada colau en l inici del ple ext180202120942 / Aleix Freixas

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebrà aquest dimecres els familiars dels polítics empresonats, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, després que la setmana passada la Comissió de Presidència del consistori aprovés una declaració institucional que reclamava el seu acostament a Catalunya.

"Des del seu empresonament, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat reiteradament la seva posada en llibertat. El dia 3 de novembre, l'Ajuntament de Barcelona va celebrar un plenari extraordinari en què es va demanar la llibertat de tots els empresonats, i s'ha penjat un llaç groc al balcó de l'edifici consistorial", recorda en una nota l'Ajuntament.

Abans de l'acte, en què participaran l'alcaldessa i els familiars al Saló de Cròniques, l'alcaldessa mantindrà una reunió privada amb Laura Masvidal, Neus Bramona, Txell Bonet i Susanna Barrera, dones, respectivament, de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. En la reunió hi participaran el tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, els presidents dels grups municipals del PDECat, ERC i la CUP, Xavier Trias, Alfred Bosch i María José Lecha, i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy.

Diverses entitats

També hi assistiran Camil Ros (UGT), Javier Pacheco, (CCCO), Agustí Alcoberro (ANC), Marcel Mauri (Òmnium Cultural), Eudald Vendrell i Arcadi Oliveras (Justícia i Pau), Roger Civit (Taula del Tercer Sector), Jaume Saura (Sindicatura de Greuges de Catalunya), José Rodríguez (Jutges per a la Democràcia), Amand Calderó, director general d'Institucions Penitenciàries, i un representant del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. 

Notícies relacionades

La Comissió de Presidència va acordar l'acostament dels presos perquè el seu empresonament en presons de la Comunitat de Madrid "suposa un càstig social que vulnera drets reconeguts en el dret internacional i atempta contra els drets humans".

La declaració va ser recolzada per Barcelona en Comú, els grups del PDECat, ERC, la CUP i el regidor Gerard Ardany, i no va ser subscrita pel PSC, el PP i Ciutadans.