Colau fitxa per a l'ajuntament el seu successor al capdavant de la PAH

Carlos Macías, ja exportaveu de la plataforma, es converteix en assessor de l'alcaldessa en vivenda

Carlos Macías, portaveu de la PAH, és ruixat amb cava a la sortida del Parlament, ahir després de l’aprovació de la ILP de la vivenda.

Carlos Macías, portaveu de la PAH, és ruixat amb cava a la sortida del Parlament, ahir després de l’aprovació de la ILP de la vivenda. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

S'accepta en general que Ada Colau és alcaldessa de Barcelona perquè abans va ser fundadora i portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Va ser la cara visible del moviment social, la que va encarnar la protesta dels ciutadans que eren desnonats de casa seva per impagament de la hipoteca. Quan va arribar a l'ajuntament, va ser rellevada com a portaveu de la PAH per Carlos Macías, amb un perfil menys mediàtic, com era inevitable.

Des d'aleshores fins a l'estiu passat, ell ha sigut la cara visible del col·lectiu i ha llançat alguna crítica a la gestió de la seva predecessora a la PAH. A principis d'aquest mes, Colau el va fitxar com a assessor d'alcaldia en matèria de vivenda i lluita contra la gentrificació, amb l'encàrrec afegit de reforçar la coordinació amb barris i districtes. Un càrrec eventual associat a un salari de més de 50.000 euros, encara que Macías se cenyirà al codi ètic, que limitarà el seu sou a 2.000 euros mensuals per 14 pagues. Entre els grups de l'oposició ja s'ha aixecat alguna queixa. El president del PP al consistori, Alberto Fernández Díaz, ha dit que el fitxatge s'ha d'emmarcar en l'intent de "silenciar les veus crítiques" de les entitats socials al govern de Colau.