A Nou Barris

Detingut un home a Barcelona per estafar en la compravenda de vehicles

Els Mossos li imputen cinc casos

Un cotxe dels Mossos.

Un cotxe dels Mossos. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut, al districte barceloní de Nou Barris, un home de 29 anys i de nacionalitat magribina com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en la compravenda de vehicles.

Segons informen aquest dilluns, el detingut utilitzava els anuncis de venda de cotxe de les víctimes per contactar-hi i feia veure que els ingressava la paga i senyal a través del caixer i posteriorment es feia enrere i els demanava el reemborsament.

Els fets es remunten a sis mesos d'investigació que han permès resoldre fins a cinc fets, en els quals víctimes de Nou Barris, l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i Tortosa (Tarragona) havien sigut estafades per un import d'entre 600 i 900 euros cada una.

El 9 de gener passat, els agents van detenir l'estafador quan sortia d'un hotel de Barcelona.

El detingut contactava amb persones que tenien anunciats vehicles a la venda, feia creure que s'interessava pel seu anunci i feia ingressos de paga i senyal al caixer per comprar-lo, en cap de setmana i amb el sobre buit, sense ni tan sols veure el vehicle.

Una vegada el venedor creia que havia rebut els diners perquè li apareixia la quantitat al seu saldo, l'estafador es tornava a posar en contacte amb ell per dir-li que s'havia fet enrere i demanava que li tornés la paga i senyal, dient-li que es podia quedar un petit percentatge per les molèsties.

Vivia en hotels

El venedor, creient que disposava d'aquests diners, acabava tornant la paga i senyal al detingut fins que el dilluns el banc li informava que, encara que li havia aparegut l'ingrés, no estava confirmat fins a la comprovació del sobre.

Notícies relacionades

Els agents van comprovar que el detingut portava un nivell de vida alt, residia durant certes temporades en diferents hotels del territori català i feia servir diferents vehicles, fet que denota l'elevada activitat que portava a terme.

Els investigadors van identificar l'autor i el van detenir el 9 de gener, i dos dies més tard va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. 

Temes:

Estafes Cotxes